Társaim védelmében – Reagálás Puzsér Róbert írására

2022. január 11. 09:59

Nincs kétségem arról, hogy a célja a kormányváltás, de írásával nem sikerült ezt a cél szolgálnia.

2022. január 11. 09:59
null
Balczó Zoltán
Magyar Hang

Lehet-e megélhetési ellenzékiekkel kormányt váltani? címmel jelent meg Puzsér Róbert írása a Magyar Hang december 31-ei számában. Az írás az ellenzék miniszterelnök-jelöltje és az ellenzéki pártok együttműködési problémáiról szól, erőteljesen bírálva a pártokat.

A kritikának természetesen helye és alapja van, az egyoldalúság és a minősítés kegyetlensége azonban reagálásra késztetett. Puzsér Róbert súlyos vádjait a jövőre nézve is megfogalmazta, azt állítva, hogy a képviselőjelöltek zöme nem is a győzelemre készül, hanem busás parlamenti fizetését akarja további négy évre biztosítani. Írásának végén ennél is tovább megy, a Ripost és a Pesti Srácok gyűlölködő stílusáig eljutva kollektív megbélyegzésével: »az Orbán-kormány ma már csakis ezekre a hitelük írmagját is elvesztett pártokra és csakis ezekre a csontvelejükig romlott politikusokra szavazva váltható le – közülük pedig már nincs választás.«

Ez utóbbi, a nincs választás, a közös lista végképp nem a pártok felelőssége, hiszen azt a kormánypártok választásitörvény-módosítása kényszerítette ki. A Jobbiknak, mint pártnak, ha hozzá akar járulni az Orbán-rendszer leváltásához, akkor nem maradt más, mint feladni az önálló listán való megméretést. Az egyénnek, így nekem is, megmaradt a lehetőségem, hogy úgy tegyek meg minden tőlem telhetőt a kormányváltásért, hogy ennek az egységes ellenzéknek már ne legyek képviselőjelöltje.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2022. január 11. 22:08
"A Jobbiknak, mint pártnak, ha hozzá akar járulni az Orbán-rendszer leváltásához, akkor nem maradt más, mint feladni az önálló listán való megméretést. Az egyénnek, így nekem is, megmaradt a lehetőségem, hogy úgy tegyek meg minden tőlem telhetőt a kormányváltásért, hogy ennek az egységes ellenzéknek már ne legyek képviselőjelöltje." Aztán olyan apróságok, mint az ország kormányozhatósága, már nem is érdekelnek Zoli bácsi? Leváltani ezt a gaz rendszert egy fekália-szövetséggel, mert az olyan kib....ott jó lesz majd nekünk magyaroknak.
Türelem
2022. január 11. 21:06
Csak olvasok, s ámulok Balczó népszerűségén..ennyire szeretik őt a magyarok?
Dicsértessék
2022. január 11. 17:30
A jobbiknak vége, Zolika.
zakar zoltán béla
2022. január 11. 17:13
gané
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!