Amerikában tanúsítványt kapnak az alacsony gázkibocsátású marhák

2022. január 19. 07:22

Természetesen a „zöld” marhahús drágább, mint a nem zöld.

2022. január 19. 07:22
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„A »zöld« őrület fokozódik! Amerikában tanúsítványt kapnak az ALACSONY GÁZKIBOCSÁTÁSÚ MARHÁK! Bizony, a boltban ráragasztanak egy címkét a kérődzés közben keveset böfögő és emiatt kevesebb metánt termelő állatok húsára. Az alacsony gázkibocsátású marhahús fogyasztása környezetkímélőbb, mint a sokat böfögő marhák fogyasztása. Természetesen a »zöld« marhahús drágább mint a nem zöld, de a címkézést elindító szervezet bízik benne, hogy a fogyasztók hajlandóak lesznek többet fizetni a nem böfögős marhák húsáért. Jó biznisz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. január 19. 18:59
Biden nem kaphatná meg ezt a címkét. Igaz, hogy marha de állandóan csapja a szelet.
röviden
2022. január 19. 18:21
Ezek ilyen katalizátoros belsőégésű marhák?
zolizolizoltan
2022. január 19. 11:24
Természetesen nem a marha zöld, hanem az etetése zöld, ez pedig plusz költséget okoz, amit illik megfizetni. Egyébként a rosszul kezelt trágyából is rengeteg metán keletkezik, ezért a tehén akkor "zöld", ha a trágyáját is jól kezelik (aerób módon).
masikhozzaszolo
2022. január 19. 10:01
Én nem adnám meg a zöldengedélyt, csak annak a tehénnek, amelyik reggel-este fogat mos. A szája se legyen büdös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!