A mentelmi jogot el kell törölni

2022. január 09. 11:12

Ha korrupcióellenes ügyészséget hozunk létre, megvalósulhat az elmúlt harminc év bűnöseinek elszámoltatása.

2022. január 09. 11:12
Dúró Dóra
MTI-OS

„Hiába próbálja kétharmaddal bebetonozni Polt Pétert a Fidesz, ha korrupcióellenes ügyészséget hozunk létre, megvalósulhat az elmúlt harminc év bűnöseinek elszámoltatása.

Ehhez persze a mentelmi jogot is el kell törölni, amit egyedüli pártként követel a Mi Hazánk a magyar politikában. Nem képzelhető el úgy a felelősségre vonás, hogy a mentelmi joguk mögé bújhatnak a politikusbűnözők, hiszen most is az a bevett gyakorlat, hogy a két nagy tömb képviselői rendre bevédik egymást azzal, hogy nem függesztik fel a másik mentelmi jogát – kölcsönösen.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amelynek képviselői minden esetben a mentelmi jog felfüggesztése mellett szavaznak, és mind a 106 jelöltünk vállalja, hogy soha semmilyen esetben nem bújik emögé. A törvény előtt tényleg legyen mindenki egyenlő!”

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orygabor
2022. január 10. 09:46
Ja, cukorfalat, azért mert néha bedobtok egy szalonképtelen ötletet, még nem lesztek radikálisabbak a Fidesznél. A Fidesztől jobbra csak a szélsőbal van, mint a mellékelt ábra mutatja.
Vakfolt
2022. január 10. 09:30
"mind a 106 jelöltünk" Kár, hogy nem egyel több, mert arra van egy nagyszerű rigmus.
Dezsőke
2022. január 10. 08:19
A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI! A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI! A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI! A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI! A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI!
Mátyás01
2022. január 10. 07:04
Úgy emlékszem, hogy a legfőbb ügyészt a parlament választja, tehát ha a választók más összetételű parlamentre szavaznak, akkor lehet más is a legfőbb ügyész. Egyébként meg ha egy legfőbb ügyész politikailag befolyásolható, mi a garancia rá, hogy egy korrupcióellenes ügyészség nem lenne az? Vagy mi a garancia rá, hogy egy uniós központi ügyészséget nem irányítanák politikailag valakik? Ugye, hogy semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!