Meddig kell tűrni – még elviselni EZT?

2021. december 02. 08:06

Mi is váltotta ki Máriánk, mindenki Schmidt Máriája haragját Timothy Garton Ash iránt?

2021. december 02. 08:06
null
Egy új világ
Kormánykommentek blog

„Mi is váltotta ki Máriánk, mindenki Schmidt Máriája haragját Timothy Garton Ash iránt? A professzor, aki nem mellesleg Európa tanulmányokat oktat, az alábbiakat merészelte írni egy véleménycikkben: »Európa nem fogja örökké etetni azt, aki a kezébe harap, szembemegy az európai alapértékekkel, miközben eurómilliárdokat tesz zsebre.«  No persze, ez nem igazán hízelgő Mária kenyéradó gazdájára (ha valaki nem sejtené kire gondolok, meghagyom kétségei között), hiszen ő az, aki folyamatosan behasználja az EU-s milliárdokat, sőt lassan már jussnak tekinti a támogatásokat, miközben Putyin csahos kutyájaként folyamatosan igyekszik a jutifalikat adó kézbe belemarni. Vagyis a profnak (ezért prof) volt némi alapja a kijelentésének megtételére. De ő disztingváltan, a helyzetnek megfelelően fogalmazott, nem úgy Mária, aki igazi szittya magyar vehemenséggel: a globális, birodalomépítő erők tipikus kijáróinak egyike  /  jellegzetes oxbridge boy  /  akinek teljesítménye ugyan egyre szerényebb, elitizmusa és arca viszont egyre csak nő – és slusszpoénként azért még odaszúrja Máriánk, aki minden bizonnyal sokkal magasabba képzett, szélesebb kitekintéssel rendelkező valódi orákulum: Ön mégis kinek képzeli magát? 

Nos, szerintem Timothy Garton Ash senki másnak, mint egy professzornak képzeli magát, senki másnak. Olyannak, akinek nem homályosítja el a látását a narancs köd. Aki ki mer tekinteni kenyéradó gazdái feneke mellől is, nem csak ott vizslat folyamatosan. Ennyi. És szerintem Ash ezt a nyílt levelet a a helyén kezeli majd (nem úgy mint én), ügyet sem vet rá. Bolond lyukból...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elbogumilo
2021. december 04. 19:15
Aztaprofesszormindenit! Ha Karácsony professzornak is ez a véleménye, akkor elkezdhetünk hamut szórni a fejünkre.
Selamat
2021. december 02. 14:31
Ki az az elmebeteg, aki ezeket a kormánykommenteket jegyzi? Aki a libsi nyugaton professzor, az attól még a világ legnagyobb seggfeje is lehet. Mint a jelen példa is bemutatta.
Magyarok Pásztora
2021. december 02. 13:21
Az ellenzéki hazaárulóknak semmi közük a magyarokhoz.
Petykabá
2021. december 02. 11:46
"Európa nem fogja örökké etetni azt, aki a kezébe harap, szembemegy az európai alapértékekkel, miközben eurómilliárdokat tesz zsebre" Itt bukott meg az "Európa-tanulmány" professzor. Kábé hányszor kell még elmondani a libidiótáknak, hogy azt a pénzt nem a két szép szemünkért, hanem a nyitott határainkért és piacainkért kapjuk? Amik ha jól látom a ma is nyitottak, tehát a pénz is jöhet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!