Lufiról mesél

2021. december 17. 07:40

Meg lehet érteni Magyar Bálintot. Szegénynek már lejárt a jegye.

2021. december 17. 07:40
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Nyomokban sem fedezhető fel az adventi várakozás gondolatköre abban az ötórás interjúban, amelyet Magyar Bálint SZDSZ-alapító a Partizán adásának legutóbbi vendégeként adott Gulyás Mártonnak. Tenyérbe mászó arrogancia annál inkább… Ilyeneket mond a Horn-kormány hajdani kultuszminisztere: »Orbán mit csinál? Felenged egy lufit, valamilyen hülyéje mond valami hülyeséget, aztán ha valami nagyon nem tetszik, akkor visszavonja.« Később viccfélét rögtönöz a miniszterelnökről: »Hogy lehetne komolyan venni, hogy hívő? Istenhez akkor került a legközelebb, amikor a labdát berúgta a templomkertbe, és érte kellett mászni.«

Persze, meg lehet érteni Magyar Bálintot. Szegénynek már lejárt a jegye. Neki ilyeneket kell mondania, hogy odafigyeljen rá valaki. Őt már akkor körberöhögték, amikor anno előállt a degenerált 1-es szülő, 2-es szülő ötlettel. Azóta is itt vergődik epeömlésben a boldogtalan. Bliccel. Nemrég azzal jött, hogy Magyarországnak nem kormánya van, hanem bűnszervezete, amelyet Orbán Viktor vezet.

Máskor azért sajnálkozott, hogy a kommunizmus bukása után maffiaállam épült idehaza, nem pedig liberális demokrácia SZDSZ-módra. Volt, hogy parazita képződménynek nevezte a Fidesz-kormányt, mondván, a miniszterelnök legitimálta az antiszemita és rasszista nyelvezetet – de ezzel a szöveggel sem jutott messzire.

Nekem legjobban azt tetszett, amikor az Élet és Irodalomban azt fejtegette: ahol kereslet van, ott előbb-utóbb kínálat is lesz. Ami speciel igaz: ezért nyert a nemzeti oldal 2010-ben, s ezért küldték el Magyar Bálintékat 1-es szüleiket emlegetve.”

Borítókép: Magyar Bálint (Fotó: Képernyőkép/Youtube)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. december 17. 12:46
Ez most ki? Egy lepukkadt zsidó, tehetsegtelen, demszki hanyadik feleseget nyűvi? Ven hülye!
jobbközépen
2021. december 17. 10:11
Ezek az un "belpesti értelmiségiek" tényleg meg vannak győződve róla hogyha kiszolgálják a nyugati értelmiségi és gazdasági körök érdekeit az majd az itteni szavazóknál is rezonál. Aztán nagyokat csodálkoznak mint Keller Lacibácsi a tévében hogy ez hogy történhetett hogy a Fidesz megint kétharmaddal nyert.
józan paraszti ész
2021. december 17. 10:02
Ez az ember aki a legkártékonyabb volt a magyar történelemben. Az oktatás tönkretétele az egyetlen eredménye amit az életben elért.
panka45
2021. december 17. 10:01
Én még a minisztériumból emlékszem a remek 1-es és 2-es szülő ötletére, de hála Istennek olyan nagy volt a felháborodás, hogy el kellett engednie. Azóta gondolkodom: ki legyen az 1-es szülő és ki a 2. És hogy nevezik ezután a nagyanyát és nagyapát? 1/2 és 1/2 valamint 2/1 és 2/2 szülő? Még lehet fokozni ha elmerengünk a dédszülő , szépszülő és ősszülők elvnevezésén. Ezek tisztára meg vannak buggyanva. Magyar Bálint féle libsi oktatás egyik fő diadala az volt, hogy a jogszabály megtiltotta a pedagógusnak, hogy a szülőt értesítse a gyerekénél fellelt problémákról (pld: kábítószer fogyasztás, alkoholizálás, dohányzás). Mert az sértené a gyermek személyiségi jogait. Még most is nyögjük ezt a szemléletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!