Az Európai Unió a mienk

2021. december 14. 23:08

Az Európai Unió mi vagyunk. Nem elhagynunk kell, hanem megváltoztatnunk.

2021. december 14. 23:08
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Két anya

Az Európai Bíróság friss ítéletében arra kötelezi Bulgáriát, hogy a korábbi elutasítás ellenére két anyával adja ki a születési anyakönyvi kivonatot egy Sara nevű kislánynak.

Az igazán nagy kérdés nem az, hogy a döntés képtelenség-e (szerintem az), hanem hogy ezen az úton tovább haladva, ahol az Európai Unió Bírósága szuverén államokat akaratukkal ellenkező cselekvésekre utasíthat, és ahol a magországok meghatározó politikai elitje gazdasági eszközök bevetésével ideológiai háborút folytathat egyes tagországok ellen, egyáltalán fenntartható lesz-e az európai unió.

Szeretném leszögezni: az unió a mienk. Úgy is mondhatom, hogy az Európai Unió – Wir sind das Volk – mi vagyunk. Nem elhagynunk kell, hanem megváltoztatnunk.”

Borítókép: Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2021. december 15. 12:14
Épp fordítva történik: Ideológiai eszközökkel folytatnak gazdasági háborút bizonyos országok ellen.
miksi
2021. december 15. 10:48
Hát ez szép. Ha csak belegondolunk abba, hogy ezek szerint, jónéhány közismert szólást, kifejezést majd kicsit át kell alakítani, például : "anyáid ne sirassanak!, szidtad az anyáimat?, anyákszülte-, megmondalak az anyáimnak, Anya kettő (is) van, Anyáink Napja, stb. És például József Attilát is el lehetne ferdíteni: "Nincsen apám, csak anyám..."(de abból kettő). Vagy például : "Kérem, ezen az adatkérő lapon kevés a hely, nem férnek bele az anyáim nevei!..." Abszurd.
kata56
2021. december 15. 10:22
ok. aKKOR ITT VAN MOST RÖGVEST AZ eu BIRÓSÁG AGYBAJOS DÖNTÉSE. aKKOR MI IS LÉGYEN VELE? éS A TÖBBI ELMEBAJOS, POLITIKAI-HATALMI KÉRDÉSEKET BÍRÓI ÍTÉLETEKBE CSOMAGOLT DÖNTÉSSEL? Hogyan kényszeríthető ki, hogy a nekünk járó pénzeket megkapjuk? Ha meg sehogyse, akkor minek maradjunk egy olyanban benne, akik lerabolni és rabszolgának akarnak bennünket..soha nem is akartak mást. Akik migránsok százezreit akarják ránkszabadítani...akiket nekünk kéne eltartani.. stb stb stb Ezt tessen szíves elmagyarazni..Aprólékosan.. Ne csak az irányvonalat kijelölni.. Hogyan akadályozható meg a gender őrület napról napra erőszakosabb betörése? Esténként rendszeresen mennek az erzékenyítő mosékok a TV-csatornákon.. Hogyan menthetők meg a gyerekek a kollektív elmebajtól?? Erre tessék válaszolni.. A többi hablaty-..
Szittya66
2021. december 15. 08:14
Az Európai Unió eredetileg egy gazdasági közösség volt, amiből politikait csinált a nemzetközi baloldal. Azt pedig nekünk 45 évig volt balszerencsénk látni, hogy milyen az amikor a politika határozza meg a gazdaságot! Ez az unió a jelenlegi formájában megreformálhatatlan, nekünk egy Közép-, Kelet-Európai Unióban kellene gondolkodnunk a V4, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Olaszország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!