Novák Katalin lesz Magyarország következő köztársasági elnöke

2021. december 21. 13:33

Ízlelgessük.

2021. december 21. 13:33
null
Donáth Anna
Facebook

„Orbán Viktor ma újságírói kérdésre bejelentette: Novák Katalin lesz Magyarország következő köztársasági elnöke. Ízlelgessük, Magyarországon ma úgy derül ki, hogy ki lesz az ország legfőbb közjogi méltósága, államunk elnöke, hogy Orbán Viktor bejelenti. Az emberek pedig csak ülhetnek, nézhetik, hallgathatják a bejelentést.

Holott a kérdés nem kevesebb mint, hogy ki lesz az a személy, aki a pártok felett, azokon átívelően testesíti meg a nemzet egységét. Ebben még a korábbi Alkotmányunk és a mostani Alaptörvény is hasonlóan rendelkezik. Jól is van ez így, hiszen a nemzetegyesitő munkára szükség van.

És főleg most lenne erre szükség, hiszen rendkívül nehéz időszak előtt állunk. Mert nem csak a szociális válságok súlyosbodása élezi egyre inkább a konfliktusokat ember és ember között. A politikai rendszer is olyan helyzetet teremtett ami miatt áprilisban, a választásokat követően, a választások eredményétől függetlenül a társadalom egyik fele dühös és csalódott lesz.

Ezért gondolom azt, hogy változtatnunk kell a kormányváltást követően azon, hogy miképpen választjuk a magyar köztársaság elnökét. A nemzet egységét a nemzet felhatalmazásával lehet és kell képviselni. Ideje visszaadni a jelölés és a választás jogát az embereknek, eljött az ideje a közvetlen köztársasági elnökválasztásnak, hogy egy békésebb, összetartóbb és egységesebb országot építhessünk.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sosopapa
2021. december 22. 17:45
Szerintem csak savanyú a szőlő. Ha jól megy minden még parlamenti képviselő sem lesz. Hál Istennek.
Hopsz Juliska
2021. december 22. 17:20
Jól emlékszem? Volt egy 4 igenes szavazás, amikor az SZDSZ és MSZP agymosást végzett, hogy ne a nép válassza meg a köztársasági elnököt! Abban az akcióban a Donáth papa is nyakig benne volt, a lányának csak kérdezni kellene mielőtt hülyeségeket ír a közvetlen elnök választásról!
Irhazika
2021. december 22. 16:48
apád nem aberrált,te nem vagy leszbikus,ízlelgessük...
Reszelő Aladár
2021. december 22. 08:34
Végül is igaza van. Novák Katalin lesz az köztársasági elnök, mert az őt jelölő közösségnek van elegendő parlamenti többsége. Amúgy az MZP féle nem-kutatás szerint 70% nem számít kormányváltásra, így ők aligha lesznek csalódottak. A többiek majd lehiggadnak egy újabb 2/3-ad után és hazafele bánat újban vegiggongolhatják, hogy ugyan minden szar, de legalább marad a rezsicsökkentés, nem emelnek adót, épül tovább az ország, és meg csak migrancsok se toboroznak majd a köztereken. Valóban kellemetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!