Bús Balázs: Karácsony csak terel a Szalamandra-völgy megmentésével

2021. december 08. 08:02

Az önkormányzati képviselő szerint a Mocsárosdűlő ügyéről akarják elterelni a figyelmet.

2021. december 08. 08:02

Bús Balázs óbudai önkormányzati képviselő szerint a Mocsárosdűlő ügyéről akarja elterelni a figyelmet Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Facebook-bejegyzése a budaligeti Szalamandra-völgy megmentéséről – írja szerdai számában a Magyar Nemzet. A fideszes politikus a lapnak arra reagált, hogy a főpolgármester december 5-én a Facebookon tette közzé, hogy „Védett területté fogjuk nyilvánítani a Szalamandra-völgyet, a Budaliget és Solymár közötti utolsó még be nem épített keskeny erdőt!”.    

„Mocsárosdűlőn az égvilágon semmit nem védtek meg”

„A Mocsárosdűlőn az égvilágon semmit nem védtek meg, ugyanis az a változtatási tilalom van érvényben, amit én rendeltem el” – mondta az újságnak Bús Balázs. Hozzátette:

a főpolgármester csak 650 ezer négyzetméter megvédéséről beszél a Mocsárosdűlőnél, ami a teljes terület kétharmada.

Emlékeztetett arra, hogy az óbudai Fidesz-frakció hetekkel ezelőtt benyújtotta a Mocsárosdűlő megvédésére irányuló előterjesztést. Ezután Szkaliczki Tünde momentumos frakcióvezető kezdeményezte, hogy vegyék le napirendről az ügyet, amelyet megszavazott a többség.    

A második kerületben lévő Szalamandra-völgy megmentését Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz frakcióvezetője jó kezdeményezésnek tartja. Gór Csaba reméli: ez a fővárosi kezdeményezés jobban sikerül, mint a Mocsárosdűlő esetében – a politikus ezzel az ügyben napvilágra került hangfelvételekre célzott, amelyen a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszél, hogy a védett területen több százezer négyzetméteren ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák.

(MTI)

Kép: Bús Balázs Facebook-oldala

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2021. december 08. 10:50
Hát ha úgy véditek meg, mint a Pólus mögöttit, akkor inkább ne védjétek..
elfújta az ellenszél
2021. december 08. 10:36
Kéne ezekre a területekre valamiféle társadalmi konszenzus, és annak alapján készült jó tervek, amik a környezeti értékek megőrzését lehetőleg összehozzák a beépíthetőséggel. Ehelyett háttér mutyizás folyik, ahol jó pénzért szabad kezet adnak a befektetőknek, akik persze le fognak tarolni mindent, mert így szokták. A Mocsárosi dőlő eladásáról készült hangfelvételek pont egy ilyen esetről szólnak
Nehidd El
2021. december 08. 09:56
"Gór Csaba reméli: ez a fővárosi kezdeményezés jobban sikerül, mint a Mocsárosdűlő esetében" Valóban ott tartunk, hogy ha valamit megvéd GeLi, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy a háttérben már folynak az egyeztetések az eladásának módjáról és a jutalékokról.
manitowoc
2021. december 08. 09:11
Bus Balázs, bukott fideszes polgármester (végzettsége: szociális munkás): "A Mocsárosdűlőn az égvilágon semmit nem védtek meg, ugyanis az a változtatási tilalom van érvényben, amit én rendeltem el" Eeegen... "A III. kerület Bús Balázs polgármestersége alatt valóban változtatási tilalmat tartott fenn a Mocsárosdűlőn, ennek oka azonban az volt, hogy 2017. február 23-án döntöttek arról: külön kerületi építési szabályzatot alkotnak rá. Addig ugyanis a Mocsárosdűlőnek építési szabályzata sem volt." (BuBa 2006-tól 2019-ig volt a kerület polgármestere, de egészen 2017-ig (tizenegy év alatt) az sem jutott eszébe, hogy Mocsárosdűlőre kellene egy külön építési szabályzat.) "Az egész III. kerületre 2018-ban elfogadott építési szabályzatból pont azért maradt ki (a Duna-parttal együtt), mert speciális helyzete külön szabályozást igényelt. Vajon ez a választásokig végül el nem készült (mondja, kedves BuBa, MIÉRT NEM TUDTÁK a 2019-es választásokig elkészíteni?) szabályzat hozhatott volna teljes beépítési tilalmat? Aligha. Az előterjesztésében ugyanis az áll, hogy a 2015-ös fővárosi településszerkezeti terv területfelhasználási egységeivel ÖSSZHANGBAN kell megalkotni" Továbbá: "a nyílt térség nagy része még a 2017-ben elfogadott fővárosi településszerkezeti tervben is (most tessék figyelni:) Lk-2 minősítéssel szerepelt, vagyis kisvárosias beépítésű lakóterületként." Na, egy ilyen állapotra vonatkozott BuBa változtatási tilalma. Forrás: https://www.valaszonline.hu/2021/03/10/mocsaros-fejlesztesi-koncepcio-budapest-termeszetvedelem-beepites/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!