Méltatlan a vita Kóbor János halála körül, de egy dologra rámutat

2021. december 12. 12:10

Az halottgyalázás, ami a a magyar zenetörténelem egyik legnagyobb énekesével történik az interneten.

2021. december 12. 12:10
null
Fekő Ádám
Azonnali.hu

„Az minimum halottgyalázás, ami a a magyar zenetörténelem egyik legnagyobb énekesével történik az interneten. De jó tudni: van felelőse ennek is.

Kóbor János héten bekövetkezett haláláról a covid előtti világban nagyjából le lehet zongorázni fejből, hogyan alakult volna a párbeszéd: egy nagyon kis és nagyon monomániás fideszező rétegen túl egy emberként gyászolta volna az ország azt a férfit, aki elénekelte a magyar poptörténelem talán legjobb dalát, kicsit fanyalogtunk volna rajta, hogy a ilyen-olyan okok miatt manapság már egyszerűen lehetetlen akkora őrületet okozni magyar zenekarnak, mint amit a szinte vallássá vált Omega tudott, aztán mindenki ment volna tovább a dolgára.

De hát ez a covid utáni világ, Kóbor János pedig szerencsétlenségére több helyen is elmondta, hogy nemcsak az oltásokban nem hisz, de tulajdonképpen az egész koronavírusban sem nagyon. Ez épp elég volt ahhoz, hogy Kóbor egészen méltatlan módon nemcsak legendaként, hanem az egész szörnyűséges oltásvita címerállataként távozzon.

Minden jel szerint még nagyon hosszú ideig velünk fog maradni a nem is olyan régen még megváltásként várt védőoltás körüli vita, a Kóbor körüli hangok pedig jól mutatják, hogy korábban szinte elképzelhetetlen reakciók és gyors szövetségek köttettek az énekes körül: az élet szentségét hangoztató oltáspártiak simán kimondják, hogy meg is érdemelte a vén hülye, hiszen nem oltatta be magát, a kevésbé oltáspártiak pedig az irgalmat kérik számon, a hardcore oltásellenesek pedig értelemszerűen kussolnak, rosszabb esetben a szokásosnál is kacifántosabb konteókat terjesztenek, hiszen nekik speciel tényleg nehéz megmagyarázni, miért ment el egyik napról a másikra egy minden jel szerint egészséges ember.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durgo79
2021. december 17. 13:33
Olvasva az itteni kommenteket, ebből is látszik, mennyi rosszindulatú, primitív emberállat, patkány él kis hazánkban. Perc'emberkék', akik pár lájkért megpróbálnak valami nagyot odamondani, amiből aztán valami fekáliaszerű, messziről bűzölgő dolog jön ki, amit normális ember megpróbál minél messzebb elkerülni. Kóbor ROCKISTEN volt, Magyarországon a legnagyobb rocksztár! Halálával sokat veszített az ország, a legnagyobb távozott most....
amca
2021. december 13. 11:55
Szilveszterkor mindig játszunk orosz rulettet. Vaktölténnyel. Akinél durran =1 pálesz. Azért élesben nem játszenék ,mint anno Jimmy!!!!
Onurisz
2021. december 13. 00:43
Maradjunk annyiban, hogy Kóbor János nem volt hülye és elég sokat élt és tapasztalt a megvalósult kommunizmusban ahhoz, hogy tudjon a sorok között is olvasni. Aligha voltak tehát értelmezési problémái. Az oltatlansága és az ebből következő halála tehát kizárólag a saját felelőssége, illetve felelőtlensége. Amit külön fokoz az, hogy nem középkorú, hanem közel nyolcvan éves volt és kiskorú gyermeke van. Ha mindenáron külső okokat keresünk, akkor az nemzedéke önhittsége és a személyes szabadság abnormális kiterjesztése korunkban a közösségi kötelezettségekkel szemben. Kóbor alighanem szerencsés volt a személyes életében eddig és nem tapasztalt meg súlyos betegségeket és érthetetlen tragédiákat maga körül, amelyek alázatosabbá tették volna. Ez a vírus pedig kívülről nézve valóban nem több egy szokásosnál veszélyesebb influenzánál, amely a legyengült immunrendszerű, betegségekkel élő embereket támadja le, tápot adva a magukat egészségesnek vélők önhittségének. Pár évtizeddel ezelőtt még magától értetődő lett volna, hogy amint rendelkezésre áll elegendő védőoltás, a sokakra veszélyes vírus terjedésének megállítása érdekében mindenkit kötelezően beoltanak (mint ahogy az oltás előtt nem okozott volna gondot a kötelező nyugdíjas karantén elrendelése és az otthon gondozott betegek kötelező központosított elkülönítése sem - az élet általános leállítása helyett). Korunk mentális betegsége, hogy a kötelezettségekkel és a közösségi szolidaritással szemben individuális 'szabadságjogokra' lehet hivatkozni, mintha a jogisták valamiféle modern robinzonokként élnének közöttünk.
Zsoel
2021. december 12. 21:18
Azt hullagyalázásnak hívják magyarul, de ha fogalmad sincs, mi a különbség "hullagyalázás" meg "kegyeletsértés" között, akkor inkább fogd be a pofádat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!