Az ellenzéknek nem csak szabad, hanem kötelező is ellenjelöltet állítania

2021. december 24. 09:54

Nem az a baj Novák Katalinnal, hogy nő.

2021. december 24. 09:54
null
Nádasdi Balázs
Magyar Hang

„Novák Katalin még Áder János szintjét sem tudja megütni, és ha a 133 bátor megválasztja őt köztársasági elnöknek, akkor az nem azért lesz, mert azt kivívta magának politikai teljesítményével, hanem pont a politikai teljesítmény hiánya miatt. Női minisztertársa, Varga Judit, legalább aktívan képviseli a jogállamiság felszámolásának fideszes programját igazságügyi miniszterként, Novák Katalin viszont nem tudott semmit se tenni a népességcsökkenés ellen, a szélsőjobboldali, családvédőnek mondott, valójában homofób konferenciák állandó meghívottjaként, egyedüli politikai eredményeképpen mindössze annyit ért el, hogy aktívan közrejátszott magyar családok tízezreinek élete megkereserítésében.

Novák Katalin a női egyenjogúság politikáját pontosan annyira nem képviseli, amennyire Orbán Viktornak is lesújtó véleménye volt a női politikusokról egészen a 2019-es EP-választásokig, amikor a DK és a Momentum meglepően jó eredményt értek el Dobrev Klárával, Donáth Annával és Cseh Katalinnal. Azóta érezhető, hogy a Fidesz szeretne politikusnőket is megjeleníteni, így került például Rácz Zsófia is helyettes államtitkári pozícióba, annyira, hogy még törvényt is módosítottak érte. Novák Katalin és Varga Judit is ennek a félfordulatnak köszönhetik felívelő politikai pályájukat, ők a korábban (hivatalosan soha ki nem mondott, ám dalcsináló Ákos úr által megfogalmazott módon) a nőkre kizárólag mint családanyákra tekintő fideszes politika »bezzeganyái«, akik családanyaként sikeresek politikusként is – azaz nincs helye a kritikáknak, melyek szerint a Fidesz rég meghaladott családmodellt képvisel

Ebben a helyzetben az ellenzéknek nem csak szabad, hanem kötelező is ellenjelöltet állítania a törökgáborozós egyrésztmásrésztezés helyett. Hogy kit? A világszerte elismert, euroatlantista Jeszenszky Géza, vagy a jézusi útmutatást követő Iványi Gábor, vagy a szegényeken életvitelszerűen segítő L. Ritók Nóra is jó jelöltek lehetnének. Ők képviselik a magyarság igazibb, szebb arcát. Még akkor is kell legyen az ellenzéknek jelöltje, ha tudjuk, hogy a megválasztása pont annyira esélyes, mint az, hogy Novák Katalin egy esetleges újabb Orbán-kabinetnek bármiben is ellentmondjon.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2021. december 25. 15:43
Megnyugtató a vergődést hallgatni, és mi lesz tavasszal ..csodás
Emery4919
2021. december 25. 13:13
Igaza van! Kötelező jelöltet állítani. Meg is kellene próbálni. Na de kit?
Zsolt75
2021. december 25. 11:37
Ritók nénje, aki hamis igazolást ad el nem végzett munkáról,hogy a kátrányos helyzetű megkapja a segílyt? Egyéb ötlet? Valami uzsorást esetleg?
2021. december 25. 06:46
A kócos asszony , még él!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!