A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal a bajban újra Brüsszel mellé állt a magyar emberekkel szemben

2021. december 11. 17:18

A baloldal minden fórumon folyamatosan támadja a rezsicsökkentést.

2021. december 11. 17:18
null
Gyürk András
Index

„A momentumos Cseh Katalin már 2020 júniusában a szabályozott villany- és fűtési árak végleges megszüntetését követelte az Európai Parlamentben. Hasonlóan tett a Dobrev Klára-fémjelezte Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Molnár Csaba is, aki 2020 decemberében a rezsicsökkentés eltörlésére szólított fel, valamint egy másik indítványban különadó kivetését szorgalmazta a földgázzal fűtő emberekre.

A baloldali támadássorozat 2021-ben az energiaválság mélyülésével egyidejűleg erősödött. Májusban az Európai Parlamentben a magyar baloldal egységesen ellenezte, hogy az emberek és a vállalkozások olcsó, megfizethető módon férjenek hozzá az energiához. Októberben Donáth Anna, a Gyurcsány-vezette baloldal EP-képviselője az olcsó energia végét és az energiaszegénység korának beköszöntét helyezte kilátásba. A momentumos politikus szerint »réges-régen túlléptünk azon, hogy azon merengjünk, akarunk-e ezért többet fizetni« és kijelentette, hogy a zöld átállás nem lesz fájdalommentes.

Újabb mélypontként a baloldal az áremelési terveiket nem támogató magyarokat vette méltatlan támadás alá. Miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, kijelentette, hogy »az embereknek igenis érezniük kell az energiaár-növekedést« és nem ellenezte a Brüsszel által tervezett évi 150 000 forintos klímaadót sem. A baloldali politikus a rezsicsökkentést »népbutításnak«, az intézkedést támogató polgárokat pedig »sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak« nevezte. Az elmúlt napokban pedig Márki-Zay egy porszívóügynök magabiztosságával igyekszik a magyarok túlnyomó többségének rezsiáremelkedést jelentő elképzeléseit »okos rezsicsökkentésként« bemutatni. A magyar baloldal receptje jól ismert: kiszolgálják a brüsszeli bürokratákat, a háttérben pedig a rezsiárak emelését tervezik. Mindkét összetevő teljességgel elfogadhatatlan.”

Fotó: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. december 12. 09:39
Ez a szerencsétlen Gyürk András 2004 óta eszi Brüsszelben a száműzöttek keserű kenyerét.
Pelso j.
2021. december 12. 06:49
még egy cseléd
Secnir
2021. december 11. 22:39
tessék mondani, ez az az index, amit gyurcsány bekebelezett? :D
lististerc
2021. december 11. 18:37
Gyürk Bandi soha nem dolgozott,plakátot se ragasztott, nem kampányolt Gyurcsány ellen, mégis belepottyant a jóba.Hasonló a féljogász kiscsajhoz, akiből heéyettes államtitkár lett. Éljen Brüsszelben, de ne dumáljon, mert csak hányingere lesz tőle a fideszeseknek (is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!