A keresztény vértanúk ma többen vannak, mint az egyház első századaiban

2021. december 28. 21:46

A mindenki másért aggódó liberális jogvédőknek üzenem: ébresztő!

2021. december 28. 21:46
Azbej Tristan
Facebook

„Mi jut eszünkbe a karácsonyról? Meghitt, békés ünneplés vagy állhatatosság, folyamatos megküzdés, fel nem adás?

Nemrég megrendítő hírek érkeztek Kongóból, ahol karácsony napján iszlamista öngyilkos merénylő robbantott a szentmise után utcára vonuló keresztények között. Legkevesebb tíz embert megölt és húszat megsebesített. Meghitt ünneplés helyett fájdalmas tragédia.

A világ számos pontján, így Kongó egyes területein sem magától értetődő a keresztény közösségi élet megélése, a békés ünneplés. Napjainkban is mintegy 340 millió embert üldöznek keresztény hite miatt szerte a világban.

A keresztény vértanúk ma többen vannak, mint az egyház első századaiban. Ez korunk legnagyobb és legelhallgatottabb emberi jogi válsága.

A mindenki másért aggódó liberális jogvédőknek üzenem: ébresztő!”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2021. december 29. 18:27
Ember is több van.
..--..
2021. december 29. 13:42
--zsoltkom- "A keresztény vértanúk ma többen vannak, mint az egyház első századaiban" A vértanúságnak leírt ismérvei vannak... "vértanú, mártír, martyr (lat., a gör. martür 'tanú' szóból): szoros értelemben olyan keresztény, aki hitéről élete föláldozásával tesz tanúságot, azaz hite megvallásáért vagy egy erény védelméért halálbüntetést kap, illetve börtönben vagy kínzások következtében hal meg, és az Egyház ezt a tanúságot elismeri (ApCsel 1,22/ 2,32/ 5,55/ 1Kor 15,5–15)/ tágabb értelemben 313 e. olyan hívő, akit hitéért megkínoztak, bányamunkára ítéltek v. száműztek (hitvalló). Az egyh. hagyománya ismer „fehér" vértanút is, aki természetes halállal hal meg, de az erényeket a vértanúsággal felérő módon gyakorolja. II. János Pál p. tanítása szerint a vértanú a hit és erkölcs összetartozásának legnagyobb jele. – Átvitt értelemben vértanú minden olyan személy, aki az igazságért életét adja" https://bit.ly/3z4QOk8 És még így is sok ember tud úgy vértanú lenni, hogy nem keresztény. Szinte utána hajítja Azbej Tristán a meghaltak után e titulust akkor. Különös szépítése ez a dolgoknak. Egy kicsivel hosszabb idő telik el hivatásos egyházszervezésű vértanú-nyilvánításnál, mint Azbej, ahogy osztogat.
annamanna
2021. december 29. 12:02
MIÉRT NEM AZ EGYHÁZAK SEGÍTIK A BAJBAN LEVŐ HITTESTVÉREKET? MI KÖZE VAN MINDEHHEZ AZ ÁLLAMNAK? AZ ÁLLAM NEM JÉZUS KRISZTUS TESTE, LEGFÖLJEBB ANNAK HAZUDHATJA MAGÁT, hogy az az adófizetők pénzének talányos helyekre történő átjátszásával (pontosan hová kerülnek, mire fordítódnak ezek a pénzek, milyen hasznuk van?) - szóval ennek átjátszásával magát "erényes"-nek mutassa be, mintegy világi bűnbocsátó cédulákat gyűjtve meneküljön az ítélettől. Eközben mi a büdös kurva anyját művel az egyház? Úgy mégis? Ezeknek a veszélyes helyeknek mire volna szükségük? PÉNZRE???????????????????????? MERT PÉNZTŐL BÁRKI IS MEGTÉR? AKKOR JÉZUS MIÉRT NEM PÉNZT DOBÁLT LE A MENNYBŐL? VAGY AZ APOSTOLOK MIÉRT NEM PÉNZT SZÓRTAK A NÉP KÖZÉ? Sőt ezt mondták: Csel 8,20-24 De Péter monda néki: A te pénzed veled együtt veszszen el, mivel azt gondoltad, hogy az Istennek ajándéka pénzen megvehető. Nincsen néked részed, sem örökséged e dologban, mert a te szíved nem igaz az Isten előtt. Térj meg azért ezen gonoszságodból, és kérjed az Istent, ha talán megbocsáttatik néked szívednek gondolatja. Mert látom, hogy te keserűséges méregben és álnokságnak kötelékében leledzel. Felelvén pedig Simon, monda: Könyörögjetek ti énérettem az Úrnak, hogy semmi azokból, a miket mondtatok, reám ne jőjjön. Szóval nem pénzre van szükség, hanem MISSZIONÁRIUSOKRA!!!!!!!!!!!!!!! Hosszú évszázadokon keresztül az egyház misszionáriusokat küldött ki a világ minden pontjára, és ők szorgalmasan igyekeztek az evangélium terjesztésére, mint pl Molnár Mária, aki a pápuákat evangelizálta a két világháború között: https://hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_M%C3%A1ria_(misszion%C3%A1rius) Kinek a dolga volna misszionáriusokat küldeni? Az egyházaké! Hol vannak ezek a misszionáriusok???? Ha nincsenek kiküldve misszionáriusok, akkor ki veszi át a pénzt és mire fordítja? Abszolút ellenőrizhetetlen, ez nem egyéb, mint PORHINTÉS! Az egyház pedig a semmirekellő lustasága miatt olyan, mint a heverő kutya, ahogyan azt a Biblia írja: És 56,10. Őrállói vakok mindnyájan, mitsem tudnak, mindnyájan néma ebek, nem tudnak ugatni; álmodók, heverők, szunnyadni szeretők! 11. És ez ebek telhetetlenek, nem tudnak megelégedni, pásztorok ők, a kik nem tudnak vigyázni; mindnyájan a magok útára tértek, kiki nyeresége után, mind együtt! 12. Jertek, hadd hozzak bort, és igyunk részegítő italt! és legyen a holnap olyan, mint a ma, nagy és dicső felettébb! És mit mond róluk az Apokalipszis könyve? Jel 22,15 De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot. A hamis, semmirekellő álmunkásokra az Istennek nincs szüksége, és első körben ők maradnak ki az üdvösségből! Na persze azok is kint maradnak, akik Simon mágushoz hasonlóan azt gondolják, hogy pénzen megvehető az Isten! Ajánlott mű ehhez a hazug gondolathoz a Led Zeppelin nótája a hölggyel, aki lépcsőt vásárol a mennybe (no meg a lónak a faszát): https://www.youtube.com/watch?v=0mRs98FJ9O4
darázs
2021. december 29. 07:16
sajnálom a büdöskomcsi trollokat amiért éjszaka is dolgozniuk kell nem lehet könnyű az életük Orbán rabszolgatörvényének igájában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!