Kyle Rittenhouse felmentése valódi fénysugár

2021. november 23. 12:06

A lényegi kérdés az volt a tárgyaláson, hogy létezik-e még jogos védelemhez való jog?

2021. november 23. 12:06
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„A lényegi kérdés 2021 Amerikájában az volt bírósági tárgyalásán, hogy létezik-e még jogos védelemhez való jog? Használhatja-e közvetlen életveszélyben valaki a fegyverét? Megvédheti-e a tulajdont a csőcselék rongálásától, gyújtogatásától? Fel kell-e áldozza életét, csak azért, hogy biztosan ne vádolhassák meg jobboldali elhajlással? Vagy esetleg tényleg tehet még úgy, mint annak idején a normalitás Amerikájában?

És láss csodát, a józan ész még csak-csak felüti fejét. Kyle Rittenhouse-t, ezt a 18 éves fiatalembert nem akarták tönkretenni azért, mert védte a Kenosha megyeieket. Nem kell elbúcsúznia az életétől, mert megvédte azt tavaly. Igen, megvédte és közben két antifa terroristát agyonlőtt, egyet pedig pedig megsebesített. Mindahányan minimum is a testi épségére törtek. Mindössze azért, mert védeni igyekezett a normalitást.

Hát, előfordul, hogy néha ilyenkor nem az abnormalitás győzedelmeskedik.

Kérdés, hogy Rittenhouse esete kivétel, vagy esetleg még tényleg lehet bízni az Egyesült Államokban. Erre legkorábban a félidős választásokkor, majd 2024-ben kaphatunk választ. Csak addig mi is tartsunk ki.”

Nyitókép: EyePress News / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2021. november 23. 21:35
Egy tragédia lett volna, ha elítélik. Egy csoda, hogy ilyen nyomás mellett az esküdtek így döntöttek. Kiegészítésként, két nagyon jó cikk a témához. Az első egy az USA-ban élő német részletes elemzése. https://www.achgut.com/artikel/der_fall_kyle_rittenhouse A második a politika, és a média kudarcáról a Rittenhouse-ügy kapcsán. https://www.achgut.com/artikel/kyle_rittenhouse_und_der_medial_indoktrinierende_komplex
mucsay
2021. november 23. 15:49
inkább a bíró, egy utolsó mohikán tökösségén múlt. fehér holló. és már keresik kyle-on a fogást, ezek nem nyugszanak.
-Zsolt-
2021. november 23. 13:03
A málészájú gyerek a tárgyalás alatt sírt, elájult, bepisilt, bekakilt. Valahogy nem volt akkora nagy bátor hirtelen, mint amikor gépfegyverrel elment Rambót játszani. :DD A két ember halála miatt - ha a lelkiismerete nem is - de majd a feketék bepótolják azt, amit az igazságszolgáltatás elmulasztott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!