Sokat segítene Joe Biden népszerűségén, ha végre nemet mondana jobboldali párttársainak

2021. november 02. 10:52

Az elnök veszélybe sodorja pártja választási esélyeit a 2022-es félidős kongresszusi választásokon.

2021. november 02. 10:52
Czékmán Bendegúz
Mérce

„A tervezett vaskos kiadásait a Biden-kormányzat a magánszemélyek legfelsőbb adókulcsokának és tőkejövedelem után fizetendő adó megemelésével a jelenleg egységesen 21 százalékos társasági adó 26,5 százalékra növelésével, valamint  egy három százalékos vagyonadóval (amely azokat az amerikaiakat érintené, akiknek éves jövedelme meghaladja az ötmillió dolláros értéket) finanszírozná. Azonban társasági adó megemelése  elfogadhatatlan volt a törvénycsomag eredeti méretét már egyszer lejjebb tornászó Joe Manchinnek és Kyrsten Sinemának, így jelen állás szerint nem valószínű, hogy ez része lesz az infrastruktúra-csomagnak.

Valamint az is kérdéses, hogy végül mikor kerül elfogadásra  törvénytervezet, amelyet a szenátusi változtatások után vissza kell küldeni a Képviselőházba, ahol pedig a progresszívebb demokraták lehetnek azok, akik nem lesznek hajlandóak rábólintani az eredeti elképzelésekhez képest igencsak felvizezett törvénycsomagra.

Mindezek ellenére Joe Biden rendre elfogadja pártja jobboldali kisebbségének követeléseit, még akkor is, ha ezzel az amerikaiak többsége által támogatott elképzelései megvalósítását szabotálja. Ezzel azonban – egyre inkább úgy tűnik –, hogy veszélybe sodorja pártja választási esélyeit a 2022-es félidős kongresszusi választásokon, ahol a demokratáknak már így is kemény küzdelmet kell majd vívniuk a törékeny többségük megőrzéséhez. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek az ambíciózus programoknak a felvizezett változatai nem alkalmasak arra, hogy orvosolják azt a súlyos társadalmi és környezetvédelmi válságot, amelybe az USA az elmúlt évtizedek során belekormányozta magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stephan
2021. november 02. 22:26
A baloldal tenyleg szetverte az oktatast.. Eleg felelmetes latni, hogy ilyen vegtelenul ostoba hulye gyerekek kerulnek ki az egyetemekrol, kozepsulikbol. ezek nem tanultak semmit a tortenelembol. Reagannek igaza volt. "A szabadság soha nem áll egy generációnál többet a kihalástól. " Itt van ez a cekla gyerek: tapsikolva hozna rank a komcsi diktaturat... Hanyinger
lististerc
2021. november 02. 18:05
Az elnök emberei már válságülést tartanak: Czékmán Bendegúz Mérce, Hungary) megkongatta a vészharangot...Nem egyszerűbb lenne itthoni fiatalok gondjairól - bajairól írni?
alcatalca
2021. november 02. 16:58
Let's go Brandon!
Száraz furmint
2021. november 02. 16:24
honnan jön ez a sok kis hülye komcsi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!