Szerintem a szüleim szentek voltak

2021. november 01. 14:55

Együtt kutatták a magyar lelkiállapotot, aminek az eredményeivel hatalmas nemzetközi sikert értek el.

2021. november 01. 14:55
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Szerintem a szüleim szentek voltak. Láttam az életük minden pillanatát és hihetetlen energiával küzdöttek, hogy jobb legyen az országnak. Mindenben benne voltak: helyi egyesületeket alapítottak, a lakásunkon alakult a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Aztán végül két másik tanszéket hoztak létre: anyukám a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetét, apukám a Apor Vilmos Katolikus Főiskola, szociális menedzser szakát.

Igazi, boldog házasságban éltek: »közös agyuk« volt. Együtt kutatták a magyar lelkiállapotot, aminek az eredményeivel hatalmas nemzetközi sikert értek el. Haláluk előtt megalapították a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat. Amit megörököltem.
Nagyon jó szüleink voltak, örök példák. Mindenszentek.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
varga65422
2021. november 02. 18:30
Még huszonévesen, külsősként dolgozhattam együtt dr. Kopp Máriával, a SOTE MagTud-ban. Valóban egy csodálatos ember volt, jó vezető, keresztény-antikommunista lelkiséggel. Viszont elfogadó is egyben, az Intézetben közös Karácsony-Hanuka ünnep volt. Úgy emlékszem, a SOTE tudományos szocializmus intézet romjain épült a MagTud, a régi munkatársak maradhattak, ha be tudtak kapcsolódni az érdemi kutatásba. Mária már akkor azt hirdette, hogy a kívánt gyerekek megszületése támogatandó. Végül egy érdekesség: fiatal pályakezdőként két helyen tegeztek le (kölcsönösen) engem kapásból - a MagTudban az idős professzorok/professzor asszonyok, ill. Csepelen az EUR-raklap átvevő telepen a pakoló trógerek.
tevevanegypupu
2021. november 02. 10:45
lelkilola ha megszólal mindig mellélő..giftnek pedig igaza volt..sajnos.
szürkemókus
2021. november 02. 05:37
Lájkvadászat.
tevevanegypupu
2021. november 01. 18:13
Mi a szerepe a nőknek és a férfiaknak a világban? Hát amit vállalnak és amire képesek..De ezt kutatva - és mert nagyon nagy divat - ebből jól meg lehet élnil..Nem hinném, hogy évezredek óta tartó állapot megváltozott volna attól, hogy a nők most látványosan dolgoznak házon kívül..mert mindig is dolgoztak..És hogy manapság mi haszna van a társadalomnak abban,hogy lassan szerepcsere történik ..erős nő és gyenge férfi? Semmi. Egy biológiai törvényszerűséget szakítanának meg..és miért? Tényleg miért??? Mi a baj a szerepekkel? Mi a baj az állapotos férfival..akinek joga van szülni..?? Mi a baj a nővel, aki a férfivécébe akar pisilni? Mi a baj az emberek átmosott agyával..Ugyan..semmi..Jó lesz vigyázni..mert ezt a semmit túzte ki a jövőnek az a fajta kutatás..ami sokkal veszélyesebb vizekre evez mint az, ha egy nőt nőnek és egy férfit férfinek nevelnek..Ez utóbbi bizonyította létjogosultságát évmillió óta..Hogy mivel? Hát hogy létezünk..De mit bizonyít a gender? Hát azt,hogy a világnak elege van saját magából..a két nemből..Istennek kezdjük képzelni magunkat..meg szentnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!