Nem a szivárványcsaládokat gyűlöli Isten, hanem a hataloméhes politikát

2021. november 25. 15:22

Balog kvázi a szivárványcsaládokat tette felelőssé a járványért.

2021. november 25. 15:22
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Balog Zoltán volt emberminiszter, református püspök a kedden tartott református zsinati ülésen a következőket mondta a koronavírusról: »nem Isten büntetése, még csak nem is Isten üzenete, ugyanakkor érdemes az ige fényében megvizsgálni.« Majd a bibliai Bábel tornyára és az özönvíz történetére utalt, mert Balog szerint ekkor volt utoljára ilyen „globális, az egész világot érintő válság«.

Aztán sorra vette azokat a dolgokat, amik szerinte ellene mondanak a teremtés rendjének, amit az ember viszont nem tehet meg büntetlenül: »A határokat nem tisztelő embert figyelmezteti a járvány, aki azt gondolja, hogy büntetlenül át lehet lépni a teremtési rendben gyökerező határokat, lehet röpködni a világban, át lehet lépni a tudományok, a nemzet, a család határait.«

Az nyilvánvaló, hogy a volt miniszter mondandója csattanójában a szivárványos családokat vette célba. Kvázi őket tette felelőssé a koronavírus járvány miatt. Ezzel Balog – aki húsz évvel ezelőtt még nagyon nyitott, mondhatnánk progresszív teológiai gondolatokat vallott magáénak – engedett a fundamentalizmus veszélyes kísértésének. De persze a retorika, amit használt nem új, úgy hívják, hogy »apokaliptikus diskurzus«. Vagyis olyan szemlélet, melynek központi gondolata a közelgő világvége fenyegetése. És arra keresi a választ, hogy vajon mi ill. kik okozzák a világ pusztulását. Kik tehetők felelőssé a súlyos természeti katasztrófák, az éhség és egyéb csapások, krízisek bekövetkezése miatt. Azaz, hogy kik miatt sújtja az Isten büntetéssel az egész emberiséget. Nos, hát Balog szavaiból úgy tűnik, hogy megtalálta az bűnbakot: ez pedig nem más, mint a szivárvány családok!”

Fotó: Facebook/Perintfalvi Rita

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. december 14. 21:32
Isten nem gyűlöl senkit, te idióta :)
fado
2021. november 26. 14:01
Perintfalvi, Isten az embert szereti a bűnét nem. Kérem hagyjon fel a sátánista demagóg propagandájával.
Pitypangocska
2021. november 26. 12:28
Kedvesem, lécci idézz már valamit a Bibliából, ami alátámasztja a címbeli állításodat!
Aerion
2021. november 26. 11:47
'Nem a szivárványcsaládokat gyűlöli Isten, hanem a hataloméhes politikát' Ez esetben TÉGED, eléggé gyűlölhet a Jóisten, perintfalvirita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!