Jött Márki, és most mindenki azt várja mindenkitől, hogy kritikátlanul sorakozzon fel mögé

2021. november 23. 20:24

Nagyon határozott ellenzéki vagyok, aki itt a fészen évek óta ostorozza az Orbán-rezsim disznóságait.

2021. november 23. 20:24
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„Nyilvános töprengés

Némi töprengés után írom ezeket a sorokat, mert attól tartok, már megint olyasmi történik, aminek nem lesz jó vége.

Talán azzal kell kezdenem, hogy nagyon határozott ellenzéki vagyok, aki itt a fészen évek óta ostorozza az Orbán rezsim disznóságait, és egyre elkerekedőbb szemekkel bàmulja, hogy ezzel a néppel mi mindent meg lehet tenni büntetlenül. Éppen ezért az éveken keresztül fragmentálódott egymással rivalizáló tesze-tosza ellenzéket is bíráltam éppen eleget (annak idején a schifferi különutasság miatt hagytam ott az LMP-t és alapítottuk a PM-Párbeszédet).

Aztán meg örültem, hogy végre összefognak, sőt az un. ELEGY szakértői csoportban, többed magamal igyekeztem hozzájárulni egy program megalkotásához is.

Egyik alapítója voltam a Márki féle MMM-nek.

Az ellenzéki előválasztás ötletének örültem, a jelöltek közül Karácsony Gergelyt támogattam, mert egyrészt róla hittem el leginkább, hogy nem orbánszerű hatalomra törő, másrészt (vagy pont ezért) ő látszott a legesélyesebbnek a győzelemre.

Aztán jött Márki és most majd mindenki azt várja mindenkitől, hogy kritikátlanul sorakozzon fel mögé, bármi is legyen a személyes véleménye róla.

Sajnálom, de nekem nem megy az »együtt üvöltés a falkával«, minden csorda szellem távol áll tőlem. Mindenkit a saját szürőmön keresztül engedve ítélek meg. Ezt tartom követendőnek, még akkor is, ha persze nem tarom magam tévedhetetlennek, de a tévedésért is magam felelek.

Ezek előrebocsátása után talán érthető, hogy az új »ellenzéki sztárt« is kritikusan szemlélem, de jó okom is van rá. Egyrészt az MMM- ben szerzett, nem kifejezetten pozitív élmények indítanak erre, másrészt az előválasztási küzdelemben tapasztaltak, az ahogy végül trükközve az élre tört, harmadrészt az a gondolat, hogy ne essen ez az ország már megint cseberből vederbe, azaz az egyik nárcisztikus alakot ne egy másikkal próbálja leváltani.

Tudom, hogy pusztába kiáltott szó, mert errefelé nem a racionális gondolkodás, hanem az ilyen olyan hitek szoktak meghatározók lenni, de azok, akik hisznek a józan észben, azoknak kötelességük ennek megfelelően viselkedni, akár a vátesz hálátlan szerepének a felvállalásával is.

Ne tessék hinni nekem, de tessék gondolkodni!”

Borítókép: MTI / Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2021. november 24. 16:26
Ha jól értem, Márki-Zayt nárcisztikus alaknak tartja? Az nem lehet...
Aerion
2021. november 24. 15:39
Te öreg, elhülyült vén barom. Tudod, a mosléknak moslékíze van. Képzelheted mislencsillagos gurménak, de az akkor is csak moslék. Moslék, ami kutyahányásból, koronavírusos turhából, patkányszarból, rohadt zöldségből, rókafingból és benga ferdénnézésből áll. Ezek vagytok ti. Szeresd.
Daily
2021. november 24. 13:42
"Karácsony Gergelyt támogattam, mert egyrészt róla hittem el leginkább, hogy nem orbánszerű hatalomra törő" Mennyire tipikus. Annyira fillér bas...k hálózata, hogy csak Biden, Macron, Trudeau típusú bábokat tudnak elfogadni. Akik nem állnak a pénzük útjába. Vagy már azokat sem. Szerintem hajtogassanak papírból egy jelöltet az nem gátolná őket semmiben.
qrelpoborski
2021. november 24. 13:01
Hogy retteg a sok kommunista, nem számítottak MZP re, most tele a gatya. A sok kommunista a fideszben most először szembesül komolyabb kihívással. Ez a Kaltenbach is egy vicc! Felhívnám a figyelmét arra, hogy 12 év kommunista kormányzásnál tartunk jelenleg, mennyi kell még? Orbánnak a szoborparkban a helye, a többi kommunistával együtt. Emberek, a király meztelen! Nem áll ki vitára. Csak az olyan lúzer komcsi csicskák fogadnak el egy gyáva férget vezetőjüknek, mint amilyenek ti vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!