Nem szexelni kell, csak beszélgetni

2021. november 06. 21:33

Hogyan győzhetsz meg valakit arról, hogy Orbánnak mennie kell, ha nem állsz szóba azzal a valakivel?

2021. november 06. 21:33
Kárpáti János
Klubrádió

„A jobboldali véleményformáló értelmiség egyik legnyitottabb és legárnyaltabb gondolkodású képviselője – megjegyzem, fájóan kevesen vannak – úgy vélekedett a Facebookon, hogy talán abba kellene hagyni a rugózást Cseh Katalin és Berg Dániel esküvőjének feltételezett költségein. A maga részéről örül annak, ha egy fiatal pár élete fontos eseményének tekinti a házasságkötést, és méltó módon akarja megünnepelni. Nem kell mindenbe belekötni.

A bejegyzésre kommentek tömege érkezett. Volt, aki egyetértett, a többség azonban inkább megütközött. Miért? Mit művelt az ellenzék Orbán Ráhel, illetve Mészáros Lőrinc menyegzőjével? Kölcsönkenyér visszajár. Fel kell hívnunk a figyelmet a rongyrázásukra, ne hagyjuk magunkat. Ez volt az egyik jellemző reagálásfajta. Többen sajnálkoztak azon, hogy ide jutott a közbeszéd színvonala. Másoknak ez, hogy úgy mondjam, nyolc nyolcvannyolc.

Kérdezheti a kedves hallgató, mit érdekel ez minket? Legyen ez a fideszesek belső vitája. Nagyon nem értek egyet. Ebben az országban két kör – mondanám, hogy szellemi kör, de ez egyes esetekben szédelgő feldicsérés lenne –, szóval két kör folytat önmagával két külön közéleti vitát, immár minimum másfél évtizede. Tisztelettel kérdezem, hogyan győzhetsz meg valakit arról, hogy Orbánnak mennie kell – olyan valakit, aki még ezt nem gondolja így –, ha nem állsz szóba azzal a valakivel? Pár éve egy időre elterjedt egy meglehetősen idétlen pólófelirat: »Nem szexelek fideszessel«. Oké, de beszélni azért kellene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2021. november 07. 15:01
Kárpátiék lányának itthon maradt bácsikája már megint előkerült a szenesládából.
sorivo4
2021. november 07. 13:57
Esküvőkben meg nem kell turkálni. Akkor sem, ha az ellenfél azt teszi. Mert ők romlottak, mi meg nem.
sorivo4
2021. november 07. 13:55
Orbánnak majd akkor kell mennie, ha nem Gyurcsány vagy MZP jönne a helyére.
Türelem
2021. november 07. 11:36
Még annyit, hogy az esküvők a családunk életének intim részét képezik, nincs nálunk semmilyen közléskényszer, önmagamutogatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!