Afrikai bíboros buzdítja a Nyugatot a keresztény újjászületésre

2021. november 16. 17:47

Naponta jönnek riasztó hírek a lengyel−belarusz határon zajló eseményekről.

2021. november 16. 17:47
null
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„A mai brüsszeli vezetést nem érdekli a keresztény újjászületés, az általa szorgalmazott migránspolitika egészen más célokat tűz maga elé. Miközben úgy tesz, mintha fékezni akarná az illegális migrációt, bírálja azokat az országokat, amelyek kerítéssel is gátat akarnak vetni a folyamatnak. Vajon miként segíti a Nyugat a legrosszabb helyzetben lévő afrikai országokat? Sarah bíboros könyvében erre is megtaláljuk a választ: »Arra a kontinensre vonatkozóan, ahonnan származom, erélyesen le akarom leplezni azt a törekvést, hogy politikai és pénzügyi érvekkel hamis értékeket erőltessenek a társadalmakra. Bizonyos afrikai országokban magukat a genderideológiának szentelő minisztériumokat hoznak létre gazdasági segítségért cserébe. […] Nagy sajnálattal állapítjuk meg, hogy az úgynevezett »egészséges szaporodás« már világméretű politikai normává lett. Ez a norma magában foglalja azt, amit a Nyugat a legerkölcstelenebb módon felajánl a világ más részeinek a fenntartható fejlődés érdekében. […] A genderideológia lett az együttműködés és a fejlődés perverz feltétele.«

Tudjuk, ez a tendencia Ferenc pápának sem tetszik, aki határozottan kiáll a hagyományos családmodell megőrzése mellett − nagyon helyesen. Nem tanácsolhatjuk a szentatyának, mit tegyen, de nem ártana, ha hatékony üzeneteket küldene azon nyugati országoknak, amelyeknek vezetői az afrikai országoknak nyújtott gazdasági támogatást a genderideológia elfogadásához kötik. És persze azon országoknak is, amelyekben embereket üldöznek a vallásuk és a világnézetük miatt.

Nyilvánvaló, hogy az illegális migránsok mértéktelen, korlátlan befogadása miatt az érintett országokban egyre nehezebb megőrizni a társadalmi békét. Legalább ennyire fontos tisztában lenni azzal, hogy az illegális migráció a kereszténységet elutasító tömegek beözönlésével is jár, ami tovább rontja a keresztény gyökereit, értékeit rohamosan elveszítő Európa önvédelmi képességét, túlélési esélyeit.

Európa polgárai ma már nem nézhetik ölbe tett kézzel a sorsukat érintő kártékony folyamatot. Fel kell ébredniük, mert kontinensünkön nem lehet helye olyan politikai vezetésnek, amely semmibe veszi a veszélyt, sőt még sietteti is Európa furcsa halálát.”

Fotó: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi333
2021. november 17. 16:51
Ez a hülye feka még hisz abban, hogy ha megbüdösödött halála után még feltámad.
annamanna
2021. november 16. 18:35
Jak 3,1 Atyámfiai, ne legyetek sokan tanítók, tudván azt, hogy súlyosabb ítéletünk lészen. Mivel ez a Sarah az isteni bölcsesség letéteményesének és tanítónak állítja magát, ezért SOKKAL SÚLYOSABB ÍTÉLETE LESZ, mint teszem azt Bánó Attilának, aki simán átveszi Sarah bíboros szövegeit. Bánó Attila nem állítja magáról azt, hogy ő az istentől felkent tanítómester volna, Sarah viszont ezt állítja, ezért bármi, amit állít, sokkal súlyosabban esik latba, és sokkal súlyosabban lesz megítélve. Jézus Krisztus soha sehol nem bízott meg egyetlen államot és egyetlen politikai vezetőt sem azzal, hogy hirdesse az evangéliumot, terjessze Jézus tanítását. A tanítványokat viszont megbízta vele, ez tehát Sarah bíboros kötelessége volna, és azzal vádolja a kívülállókat, amit ő egyháztagként nem csinál meg. Jézus válasza erre ez lesz: Lk 19,22-26 Monda pedig annak: A te szádból ítéllek meg téged, gonosz szolga. Tudtad, hogy én kemény ember vagyok, ki elveszem, a mit nem én tettem el, és aratom, a mit nem én vetettem; Miért nem adtad azért az én pénzemet a pénzváltók asztalára, és én megjövén, kamatostól kaptam volna azt vissza? És az ott állóknak monda: Vegyétek el ettől a gírát, és adjok annak, a kinek tíz gírája van. És mondának néki: Uram, tíz gírája van! És ő monda: Mert mondom néktek, hogy mindenkinek, a kinek van, adatik; a kinek pedig nincs, még a mije van is, elvétetik tőle.
annamanna
2021. november 16. 18:24
ez a jóember főúri módon MEGÉL AZ EVANGÉLIUMBÓL, EL VAN TARTVA, ÓRIÁSI PÉNZEK VANNAK ERRE AZ EMBERRE ELKÖLTVE, AZ Ő KÉNYELMÉRE ÉS LUXUSÁRA. Egy random mezei hívet bárki eltart azért, hogy hirdesse az evangéliumot? Lk 12,47-48 És a mely szolga tudta az ő urának akaratát, és nem végezte el, sem annak akarata szerint nem cselekedett, sokkal büntettetik meg; A ki pedig nem tudta, és büntetésre méltó dolgokat cselekedett, kevesebbel büntettetik. És valakinek sokat adtak, sokat követelnek tőle; és a kire sokat bíztak, többet kívánnak tőle. Az egyházi főemberek "mamahotel"-nek nézik az Isten egyházát, és egyáltalán nem serénykednek!!
annamanna
2021. november 16. 18:22
vagy a Bibliának van igaza, vagy Sarah-nak. Vagy a Biblia igéje alapján üdvözülsz, vagy Sarah dumája alapján. Vagy a Biblia szava és Isten személye szent, vagy Sarah. Nem "a nyugat" dolga az üdvözítés!!! Az az Isten dolga, és az Isten kegyelmének közvetítője, hirdetője sem "a nyugat", pláne nem a politikusok! Miért nem térít Sarah? Hány misszionáriust küldtek Afganisztánba az elmúlt húsz évben, amikor ki lehetett volna használni a kegyelmi időszakot, hogy az amerikai katonák levédték a területet és szabadon lehetett mozogni? Hány püspökséget állapítottak, hány templomot építettek, hány embert kereszteltek meg? Itt őrjöng a nyugat ellen? Ő mit tett a világ üdvözítése érdekében? Ha annyira az Isten embere volna, személyesen elmenne Kínába téríteni! Vagy bárhová máshová! Mit tett a muszlim országokban üldözött keresztényekért? Nem csinál egyebet ezzel, mint uszít és rombol! Mit épített? Hol vannak a munkájának a gyümölcsei? Fel lett számolva például a Boko Haram? Meg vannak védve a nigériai keresztények? És van pofája a nyugat ellen uszítani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!