Advent előtt, ostrom alatt

2021. november 26. 21:56

A koronavírus negyedik hullámos támadása egyre több ember életét veszélyezteti.

2021. november 26. 21:56
null
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Most valahogy nehéz elképzelni a téli napforduló, Jézus Krisztus szimbolikus születésnapja akolmeleg ünnepét. A koronavírus negyedik hullámos támadása egyre több ember életét veszélyezteti, az európai országok egyre szigorúbb, már-már drákói szabályozásokat vezetnek be, és már Magyarországon is megnehezült az élet. Lassan mindenhol maszkot kell viselni, és elképzelhető, hogy jönnek további szigorítások, ha nem sikerül a járvány terjedésének gátat vetni.

Biztató, hogy az emberek a most tartó oltási akciót kihasználva, hosszú sorokban várakoznak az oltópontok előtt, fölismerve azt a tényt, hogy a vírus elleni védekezésben a harmadik – emlékeztető, megerősítő – oltásnak életvédő szerepe lehet. Akit a téma mélyebben érdekel, vagyis még nem sikerült eldöntenie, hogy fölvegye-e a harmadik oltást (és melyiket) vagy se, mert többféle szakvélemény kering a nyilvánosságban – az egyik szakértő a harmadik oltásra biztat, a másik inkább lebeszél róla –, annak ajánlom figyelmébe a Demokrata mai cikkét. Melynek végső tanulsága az, bár nem akarnám lelőni a poént, hogy teljesen mindegy, milyen, csak oltás legyen, mert nagy a baj.

Semmi nem történik véletlenül. A magyar miniszterelnök korábban világosan megfogalmazta: Európa túl gazdag és túl gyenge ahhoz, hogy meg tudja védeni magát. Tegyük hozzá, Európa és az európai típusú nyugati civilizáció ráadásul mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyelőre még meglévő gazdagsága birtokában minél gyengébbé tegye magát. Ezért tombol a másságkultusz, ezért fontosabb a bevándorlók jó közérzete, mint az őslakóké és ami a legfájdalmasabb, ezért tesz meg mindent annak érdekében, hogy ne szülessenek gyerekek. Mintha egy ostromlott várban az ott élőket egy őrült vírus arra késztetné, hogy ne az ostromlók, hanem a falakon őket védelmezők ellen harcoljanak.”

Fotó: Philipp von Ditfurth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elvileg
2021. november 28. 07:35
" náluk okosabb polgártárs". :) Tényleg a társadalom legokosabb 20-25 % -a az oltások ellen fellépő? Szánalmas..... és felelőtlen.
Pelso j.
2021. november 27. 13:54
"elképzelhető, hogy jönnek további szigorítások"....?? Képmutató kiscseléd, már szeptember végén átfogó védelmi intézkedéseket kellett volna bevezetni.
ElBundi
2021. november 27. 11:39
Annak, aki érti... https://thecovidworld.com/a-list-of-people-who-had-their-leg-amputated-after-receiving-covid-19-vaccine/
ElBundi
2021. november 27. 11:32
A VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) adatbankja ezeddig 2620 halott születésröl ír a génkezelés (injekció) után! Még csak az elején vagyunk... Bencsik Bandi, amúgy jól vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!