A választás nem a kormány játékszere

2021. november 24. 19:16

Az Országgyűlés felhatalmazást adna a kormánynak a veszélyhelyzet alatt hozott, alapjogokat korlátozó kormányrendeletek hatályának meghosszabbítására.

2021. november 24. 19:16
null
TASZ
444.hu

„Kedd éjjel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amivel az Országgyűlés felhatalmazást adna a kormánynak a veszélyhelyzet alatt hozott, alapjogokat korlátozó kormányrendeletek hatályának meghosszabbítására. A törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy akár 2022 júniusáig együtt kelljen élnünk a korlátozásokkal, azaz lehet, hogy a választásokig visszatér például a tüntetéstilalom. Ha a választásokat úgy kell megtartani, hogy a kormánytól függ, miről és hogyan nyilváníthatunk véleményt, az sértheti a választások szabadságát és tisztaságát.

A választás nem a kormány játékszere. Ha önkényesen befolyásolja a képviselők megválasztásához vezető folyamatot, azzal a demokrácia alapjait ássa alá.

Bármire is használja majd a törvényből következő felhatalmazást a kormány, mi segítünk abban, hogy kinyilváníthasd a véleményed. Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat az eszközöket, amelyekkel te is tehetsz azért, hogy minél szabadabb választásokon dönthessünk 2022-ben https://valasztas/

Fotó: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2021. november 25. 20:12
Ha jól megnézzük, a baloldal minden irányából elindult a választások tisztaságának kétségbevonása már jó előre. Aljas, gerinctelen patkány dolog ez, és ennek már semmi köze a demokráciához, csak a féktelen hatalomvágyhoz, de a cinikus baloldali politikai kocsmákban, a szütyős, marxista bölcsész hálózatban, meg a gazdáik, a "munkáspárti" milliomosok szintjén ez senkit nem zavar.
enmar
2021. november 25. 12:13
A holland éleslövészetről esetleg valamit?
tölgypajzsos
2021. november 25. 12:04
hmmmm, ez valahol igaz lehet... a libsik választási csalásra készülnek!
rúzabandi
2021. november 25. 10:41
Titeket is úgy kellene oszlatni ahogy a szemkilövető csinálta 2006-n, gumilövedékkel viperával lovasrohammal, akkor nemtom mit pofáznátok rohadék komcsi pribékek!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!