A migránsokat beengedni nem kell félnetek

2021. november 05. 20:53

Márki-Zay Péter legalább megnézhetné a statisztikákat.

2021. november 05. 20:53
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Türingia. Egy 2015 óta Németországban élő afgán migráns (jogállására nézve elutasított menedékkérő) a minap bement egy 800 éve épült evangélikus templomba, és szisztematikusan kirámolta – mintha csak lomtalanítást tartana, kihordott minden mozdíthatót, szerinte ugyanis a kereszténység tévhit, Jézus Krisztus nem Isten fia, a templom pedig zavaró. A hurcolkodás során eltört ez-az, így például egy középkori feszület is, amelyet a világháborús bombázások után épen sikerült kimenteni a romok közül. S hogy reagált minderre az érzékenyített evangélikus egyház immunrendszere? A templomban szolgáló lelkész elmondása szerint a látvány ugyan rémisztő volt, de »szó sincs vandalizmusról«, az afgán »egyáltalán nem lépett fel agresszíven« (simán lehet, hogy tettenéréskor még előre is köszönt, pedig akár a lelkész fejét is levághatta volna). Azaz: álprobléma, ki ne járna el hasonlóan, ha zavarná a szomszéd mecset az őt vendégül látó arab országban. Ne legyünk iszlamofóbok, szó sincs keresztényellenességről. Ne dimenzionáljuk túl a dolgot, úgymond.

Hamburg (18-as karika). Lassan lezárul a nyomozás egy tavalyi ügyben: egy 15 éves lányon követtek el két és fél órán át csoportos nemi erőszakot túlnyomórészt migráns fiatalok, majd még ki is rabolták az áldozatot. Noha kilenc fiatal bűnösségét a DNS-vizsgálatok mostanra meglehetősen egyértelműen bizonyítják, az elkövetők azóta is (immár 14 hónapja) szabadlábon vannak. Az ügyészség szóvivője kifejtette: jelenleg vizsgálják, hogy vádat emelnek-e, és ha igen, milyen címen (nem vicc).

Márki-Zay Péter nyilvánvalóan ezt a lányt sem ismeri, és így simán mondhatja, hogy részéről nincsenek rossz tapasztalatai a kiéhezett huszonéves férfiak tömeges beáramlásával és a jövevények lehető legbarátságosabb kezelésével kapcsolatban, de talán némileg szélesítené a látókörét, ha elbeszélgetne az érintett szülőkkel.

Vagy legalább megnézné a statisztikákat, ellenőrizendő, hogy az erőszakos bűncselekmények elkövetői között ugyanúgy felülreprezentáltak-e Magyarországon a jogszerűen letelepedett kínaiak, mint a nyugati országokban az illegálisan beérkezett afgánok.

De akár az is elég lenne, ha a miniszterelnök-jelölt a sunnyogás helyett – lásd »Legyen a ti beszédetek: igen, igen, nem, nem« – magyarul és angolul egyaránt kifejtené, hogy a fizikai mellett az élőerős és a jogi határzárat is fenntartaná-e (vagy a háromlábú szék utóbbi két lábát lefűrészelné), valamint hogy az uniós állandó szolidaritási mechanizmus keretében Lampedusáról fogadna-e be ismeretlen afrikaiakat, vagy inkább azt vállalná, hogy Magyarország átvesz más országokból kiutasított afgánokat és irakiakat, és megpróbálja megszervezni, hogy ténylegesen haza is menjenek, hátha sikerül. Mi sejtjük a válaszokat, de talán helyénvaló lenne a saját szavazóbázist is képbe hozni.”

Fotó: Ricardo ARDUENGO / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julius68
2021. november 06. 18:29
"egy 15 éves lányon követtek el két és fél órán át csoportos nemi erőszakot túlnyomórészt migráns fiatalok, majd még ki is rabolták' Lehet, hogy a lány ellen emelnek majd vádat.
aleb19
2021. november 06. 11:06
megneztem a magyar migrancs adatokat a fidernyakok tobb mint 100.000 legalis migrancsot telepitettekle az orszagban amit iden szandekuk szerint duplaznanak a szamok nem hazudnak
Senye Péter
2021. november 06. 08:45
Keresztes hadjáratot nem lehet indítani, de annak szellemiségét fel lehetne éleszteni.
Moslékzabáló
2021. november 06. 05:01
A Magyarországon lakó komcsik, libernyákok és nyilasok tudják, hogy magyarok nem szavaznak rájuk, ezért erőltetik a migrációt - ugyanúgy, ahogy ezt a nyugati zöld, szocdem elvtársaik is teszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!