Templom az új stadion

2021. október 04. 13:11

Ha az ellenzéki összefogás kerülne hatalomra, az egyház nem számíthat majd egyetlen egy garasra sem.

2021. október 04. 13:11
null
Gável András
Vasarnap.hu

„Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a héten azt ígérte, hogy ha ő alakíthat kormányt – bizonyosan több esze van még a magyar embereknek, hogy ez ne következhessen be –, akkor eddig soha nem látott költségvetési átalakítást hajt végre. A kommunisták köddé váló fogadkozásaihoz híven azt ígérte, az emberekre ezermilliárdokat fordít majd. Ja, hogy miből is? Elveszi a keresztényektől.

Éppen úgy, mint a szellemi elődei, és nem is kell olyan messzire visszamennünk közös történelmünkben. Most tekintsünk el a Gyurcsány-házaspár múlthamisításától, akiknek mindent, még az öszödi beszédet is szenvedélyes szónoklattá szépítette az idő múlása, a szemkilövések megmagyarázása még számukra sem annyira akadálymentes, de bizonyosan dolgoznak már rajta.

Szóval annyi szent, hogy ha ne adj' Isten, a letűnt rezsim örököseinek és az újhullámos nyugati fertőnek ellenzéki összefogása kerülne hatalomra, az egyház nem számíthat majd egyetlen egy garasra sem. A férje istentelen attitűdjét magán viselő Dobrev szerint a jelenlegi kormány »vasba, betonba, acélba akar önteni« – böfögi ki a száján a vas és acél ország viziójának utóda rezzenéstelen tekintetének hazug álarca mögül . Proletár egyszerűséggel vetette oda: »a templom az új stadion«.

Fotó: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2021. október 04. 21:19
Az egész cikk fikció, a következtetés meg teljes képtelenség! Az egyházak kapnak állami pénzt, bárki kormányoz. A Vatikánnal kötött nemzetközi szerződés bármely kormányra kötelező, nem is vonja kétségbe senki. A cikkíró szimpla uszító, aki tények helyett feltételezésekbe bocsátkozik, amelyeknek semmi alapja nincs, Azon tényleg el lehet gondolkodni, hogy az egyházi iskolákba járó gyerek miért ér háromszoros fejkvótát az állami iskolába járóhoz képest?
Akitlosz
2021. október 04. 19:36
Talán ez lenne az egyetlen jó lépés ezektől. Az egyház nem az állam, nincsen joga a magyar adófizetőkön élősködnie! Minden egyházat tartsanak el a tagjai! Állami feladatokat lát el az egyház? Ahhoz sincsen semmi joga.
Sincero
2021. október 04. 15:56
Pontosítani kell: csak a KERESZTÉNY egyházak nem kapnak. A neoprotestánsok, iványiék, zsidók, scientológusok, stb. IGEN.
Alcofrybas
2021. október 04. 15:21
Szerintem a DK egy destruktív szekta. Úgyhogy az Állami Számvevőszék helyében felfüggeszteném az állami támogatások kifizetését. Tartsák el a hívek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!