Robert Fico viccel

2021. október 11. 21:00

Vajon mi lelte ezt a Ficót?

2021. október 11. 21:00
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„Az a jelző, hogy »ragadozó«, vajon sértés, avagy sem?

Ezen töprengek már egy ideje. Ülök itt a kávémmal, kevergetem, és előttem egy cikk, melyben az alábbiakat olvasom:

»Orbán úgy viselkedik, mint egy ragadozó, ami kiszagolt egy öreg, sánta szarvastehenet« – fogalmazott a lap szerint a korábbi szlovák kormányfő.

Nos, hogy a ragadozó vajon sértés vagy dicséret, az a kérdés megér egy misét, az még esetleg eldöntendő, de hogy az öreg, sánta szarvastehén semmiképp nem dicséret, az biztos. Öreg, sánta szarvastehén? Úriember még a dugóba került Karácsony Gergelyt sem nevezi így, nem hogy a saját országát. Vajon mi lelte ezt a Ficót?

„A Szlovákiában történő magyar ingatlanvásárlások miatt aggódik a volt szlovák miniszterelnök. (...) Fico úgy véli: Orbán azt látja, hogy Szlovákiában gyakorlatilag nincs kormányzás, és ezt ki is használja arra, hogy megvalósítsa a terveit. Emiatt azonban Fico szerint az OĽaNO-os miniszterelnök, Eduard Heger és a kormánya a hibás. Fico azt várja a pozsonyi kormánytól, hogy magyarázza el, mit kíván tenni, hogy a termőföld, az erdők és a történelmi épületek ne kerüljenek idegenek kezébe.”

Na, azért ezt olvassuk csak el újra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. október 13. 15:12
Van egy régi vicc: melyik ország határos önmagával ezen a bolygón? Válasz: Magyarország.... Ezen érdemes elgondolkodni....
Pelso j.
2021. október 12. 18:06
Majd elfelejtettem, kis mellékes kérdés. Itt is, máshol is, és a közvélemény egy részében néha felbukkan határozott nosztalgia a Trianon előtti területek vonatkozásában, tulajdon jogok és hovatartozás vitatása, stb, stb. Nincs is ezzel semmi gond. Tehát, valaki mutasson rá nekem itt egy, azaz egy konkrét, bátor, érdemi kezdeményezést a szomszédos országok felé a fidesz (2010 óta 2/3 stb, ugye) részéről a témában, - szélhámosok melléhablatya és propagandisták uszítása nem számít ide. Legyen példa mondjuk Erdély autonómia., de lehet bármi más. Türelmesen várom, és kösz.
balbako_
2021. október 12. 15:04
Nemrég voltam Pozsonyban. Az óvárosban jár egy kisbusz afféle városnéző járat. A jegy vásárláshoz jár fülhallgató is és magyar nyelven ismerteti a látnivalókat. A belváros szinte összes háza magyar arisztokraták házaiból áll, vagy magyar származású pozsonyi polgárokhoz kötődik, amit korrekten meg is neveznek a körutazás során. Ficó mester nagy szarban lenne, ha neki kéne összeállítani egy szlovákiai programot, ami nem magyar emlékeket mutat.
Ildikó99
2021. október 12. 13:45
A szlovákok félnek mert tudják nem övék Fico mikor előhozza a magyartémát akkor elterel. Valami másról épp
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!