Nőjogi aktivista követelte a női szobor eltávolítását

2021. október 11. 07:32

A liberálisok olyanon szoktak felháborodni, ha valaki azt állítja 2×2=4.

2021. október 11. 07:32
null
Pozsonyi Ádám
Demokrata

„Amikor írom ezeket a sorokat, lassan vége a hétnek, és már napok óta nem hallottam semmi olyat, hogy itt és itt haladó szelleműék felháborodtak volna. Mármint nem olyasmin, hogy valaki a színházban a színpadról leokádja a nézőket, köpköd, trágárul beszél, vagy előveszi a nemi szervét. Hogy a vizeletével fest műalkotást, majd a balek vásárlóknak milliós áron adja el a galéria. Nem olyasmin, hogy kirúgtak egy tanárt az iskolából, mert azt tanította biológiaórán, hogy mindössze kétféle nem létezik, és minden bizonnyal azon se, hogy valami másodgenerációs muszlim hálából a befogadásért felgyújtott valamit, majd tettének indítékaként azt hozta fel, hogy az utcában, ahol ingyen lakik, túl sok az őslakos európai, és ez őt félelemmel tölti el. Ilyesmin liberálisék nem szoktak felháborodni. Ők olyanon szoktak, ha valaki azt állítja 2×2=4.

Na, de rámentem pár haladó oldalra, s találtam is. »Egy túl átlátszó ruhájú szobor miatt többen felháborodtak Olaszországban« – írják több helyen. »A hétvégén fedték fel az olaszországi Salerno tartományban található Sapriban Ema­nuele Stifano bronzszobrát, ami sokakban azonnal felháborodást váltott ki, miután a szobor egy átlátszó ruhát viselő nőt ábrázol. […] Számos nőjogi aktivista követelte a szobor eltávolítását, de Laura Boldrini, a balközép Demokrata Párt képviselője is úgy gondolja, hogy a szobor »sérti a nőket és a történelmet, amit ünnepelnie kéne«. Twitteren azt írta: »Hogyan tudják még az intézmények is elfogadni a nők szexualizált testként való ábrázolását?«”

Hát, nem tudom. Megnéztem a szobrot, semmi különös, a hölgy hátsó felén egy picit feszül a ruha, de amúgy fel van öltözve, teljesen polgári. A buszon utazó tinilányok, akiknek a nadrágja olyan szakadt, hogy több a luk, mint a nadrág, nagyságrendekkel szexualizáltabbak, bár biztos az a szabadsághoz való jog. Egy embernek joga van pucéron felvonulni a Pride-on, kiskorúaknak nemi devianciákról magyarázni az órán, de el kell távolítani egy szobrot, mert látszik a feneke. Beteg ez már, de tényleg.”

Kép forrása: Youtube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diós guba
2021. október 29. 14:42
Szerintem nem a fenekével van baj, hanem a nézésével. A hölgy egy magabiztos, egyben lesajnáló arckifejezést mutat, ami a szemlélődőben némi dühöt és szorongást vált ki. Olyan minha egyrészt a nőtársait illetné egy lesajnáló arckifejezéssel, hogy kis buták, figyeljetek, a fiúkkal így kell bánni, ahogy mutatom. Másrészt mintha a férfiakat is magabiztos lesajnálással nézné, hogy nem kell megerőltetnem magam, hogy az ujjaim közé legyetek csavarva. Ezt mutatja a kispöcs férfikoszorú is körülötte. Kérdezhetjük, hogy a hölgy, miért néz hátra? Na itt van a lényeg. Hátra néz és a világról alkotott véleményét egy mimikával közli valakinek, valaki ismeretlennek. No ez a probléma, hogy nem tudjuk kinek és ez frusztráló mindannyiunk számára.
Agrippa
2021. október 11. 19:49
Pont az olaszoknál kötnek bele a női szépség (egyébként visszafogott, ízléses) ábrázolásába? Sic transit gloria mundi!
molnarat
2021. október 11. 14:47
A világnak akkor lesz vége, ha már egy gyönyörű, kerek női segg is felháborodást vált ki. Remélem én ezt már nem élem meg:)
Tiszafa
2021. október 11. 13:48
Hagyni kell ezt a szobrot a helyén. Hátha egy migráns ráveti magát a sötétben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!