Nehéz tervezni, amíg perben állok a Herthával

2021. október 15. 13:35

Én azt szeretném elérni, hogy a kereszténydemokrata Európában a konzervatív vélemény ugyanúgy elfogadható legyen, mint a liberális. Interjú.

2021. október 15. 13:35
Petry Zsolt
Nemzeti Sport

A Magyar Nemzetben megjelent interjú miatt, amelyben a berlini klub értékrendjével ellentétes gondolatokat fogalmazott meg a bevándorláspolitikáról, már nem dolgozhat a Herthánál. Haragszik a berliniekre?

Hat éven keresztül egymás iránti nagy szakmai és emberi megbecsüléssel dolgoztunk együtt, ezért senkire sem tudok haragudni. Én azt szeretném elérni, hogy a kereszténydemokrata Európában a konzervatív vélemény ugyanúgy elfogadható legyen, mint a liberális.

Ha a tárgyalás miatt nem nyilatkozhat az ügyről, akkor egy elvi kérdést engedjen meg. Jó, ha az ember mindig vállalja a véleményét, vagy ha tehetné, ön is visszaforgatná az idő kerekét?

Talán fogalmazhattam volna diplomatikusabban, de mindenkivel megesik, hogy ha valamivel nem ért egyet, azzal kapcsolatban olykor sarkosabban, a kelleténél több érzelemmel fogalmazza meg a véleményét. Nem tekerném vissza az időt, mert azt gondolom, hogy kétezerhuszonegyben Európában a véleménynyilvánítás szabadsága engem ugyanúgy megillet, mint bárki mást.

Nem tart attól, hogy a történtek után a közvélemény megbélyegzi Németországban?

 Legfeljebb olyan ember próbálhatja rám sütni ezt a bélyeget, aki sosem dolgozott még együtt más származású vagy vallású kollégával, vagy aki nem ismeri a pályafutásomat. A karrierem alatt futballoztam együtt homoszexuálissal, muszlimmal, zsidóval, színes bőrű és ázsiai játékossal is, és sosem volt semmi probléma köztünk. Aki ezek után engem vádol kirekesztő szemlélettel, az nevetségessé teszi magát. A futballközegben toleránsnak kell lenni, és ha nem vagy az, a közeg nagyon hamar kidob magából. Az életutam azt mutatja, hogy bennem mindig megvolt ez a tolerancia a másság iránt.

Mi ad erőt a nehéz pillanatokban?

Az embert érik pofonok az életben, de eddig mindig sikerült kikecmeregni a kellemetlen helyzetekből. Mindig talpra álltam, és a meggyőződésemet sem akarom megváltoztatni. Hiszem, hogy a véleményünk miatt sosem szabad szégyenkeznünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas 3
2021. október 15. 19:09
Sok magyar példát vehetne a tisztességes kiállásodért és a bátorságodért Zsolt! Gratulálok, és sok erőt kívánok neked! És még azt merik hazudni hogy Magyarországon nincs demokrácia!
péterx
2021. október 15. 16:02
Ha homoszexuális az, akivel beszélgetek, végső soron mindig azt jelzem neki: fontold meg, hogy a legtágasabb horizontban, az abszolút létbe állítva hozod-e a döntéseidet? Ha igen, akkor az idevágó problémádat meg fogod tudni oldani. Ha pedig a szűkös csak-emberi horizontban értelmezed-nézed magadat és a világot, abban az esetben akkor sem oldottad meg a problémádat, ha azt hiszed, hogy megoldottad...
Gullwing
2021. október 15. 14:55
Így van Zsolt az embernek legyen gerince!
Kompenzátor
2021. október 15. 14:41
Egészséges ember egy beteg világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!