Október 31-én kezdődik a glasgow-i klímacsúcs

2021. október 29. 11:50

Képviselni fogom azt a közel 2 millió embert, akik számára Budapest fenntarthatóbbá, zöldebbé és élhetőbbé tétele létfontosságú.

2021. október 29. 11:50
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Október 31-én kezdődik a glasgow-i klímacsúcs, ahol képviselni fogom azt a közel 2 millió embert, akik számára Budapest fenntarthatóbbá, zöldebbé és élhetőbbé tétele létfontosságú.

Az esemény célja, hogy a több mint 190 meghívott ország képviselői végre jelentősebb vállalásokat tegyenek a párizsi klímaegyezményben lefektetett célok eléréséhez. A főváros lakosait az átlagosnál is súlyosabban terhelik a klímaváltozás negatív hatásai, ezért minden korábbinál nagyobb elszántsággal kell cselekednünk, mielőtt még késő lenne.

A legfrissebb kutatások szerint alig több mint tíz évünk van lépéseket tenni annak érdekében, hogy a globális átlaghőmérséklet-emelkedést 1,5 °C alatt tartsuk. Éppen ezért Budapest az elsők között csatlakozott az ENSZ »Race to Zero« kampányához, ezzel is példát mutatva Európa és a világ más nagyvárosainak.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. október 30. 08:40
Dugók, dugok hátán. Te így véded Budapestet. Ezt is mondd el, ha szót kapnál. Tönkretetted Budapest levegőjét. Leszereltetted a kukákat, amit inkább bővíteni kellett volna, meg üríteni, mert amúgyis tele voltak. Megszüntetted a Főkertet. Az Astoriánál mindig szép növények voltak Tarlós idejében. Most gizgazból áll. Nem volt parlagfűnyírás Budapesten, amiért több ezer forint büntetést fizetnek vidéken, ha elmarad, a kaszálással együtt. Nem ültettél egy fát sem. Minden pusztul, az emberek nem érnek be időben a munkahelyükre amíg te kávézgatsz, - otthon 1/2 10-kor. Na ezekkel a tarsolyodban indulj.
zovirax
2021. október 30. 08:07
Összeülnek tanácskoznak hangzatos ígéreteket tesznek és nem történik semmi. Végül is a műanyag fülpiszkálókat sikeresen betiltották. Viszont miért nem lépnek fel a PET palackokkal szemben. Persze ez naív kérdés volt mert nagy hatalommal rendelkező multik(Coca-Cola és társaik) ellen nem mernek és nem is akarnak fellépni. Nem akarnak mert van az a pénz. Az óceánokat, tengereket és folyóinkat meg fogjük ölni. Egy döbbenetes adat: "Óriási szemétszigetet fedeztek fel a Csendes-óceán déli részén, a kiterjedése akkora, hogy Magyarország 27-szer elférne rajta. A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy 2050-re több lehet a szemét az óceánokban, mint a hal."
Kristály
2021. október 30. 06:27
Ha igazi zöld lennél gyalog mennél hogy ne szenyezd a levegőt és ott is maradhatnál örökre legalabb Bp. helyre jönne.
critical man
2021. október 30. 05:50
Gelgő! Elrepülsz a klímavédelem jegyében repülővel egy olyan megmozdulásra, amiből egy kurva kukkot nem értesz, itthon meg szmogban fulladozik a város a balfasz ötletelgetéseid miatt. Ugye jól értem a mondanivalód, kretén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!