A bideni útra lépett a kormány a kötelező munkahelyi vakcinával

2021. október 29. 11:30

Ahelyett, hogy elismernék, az önkéntes oltás koncepciója nem fenntartható, inkább a főnökökre, igazgatókra és menedzserekre hárítják át a felelősséget.

2021. október 29. 11:30
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Azonnali.hu

„Ahelyett, hogy elismernék, az önkéntes oltás koncepciója nem fenntartható, inkább a főnökökre, igazgatókra és menedzserekre hárítják át a felelősséget, amit a választott kormánynak kellene viselnie. Ez azonban az amerikai elnök esetében is súlyos népszerűségvesztéssel járt.

Csütörtök délelőtt bejelentette a kormány, immár rendeletben fogják engedélyezni a vállalkozóknak és munkáltatóknak Magyarországon, hogy kötelezően előírják dolgozóik számára a covid elleni oltás első két dózisának beadatását. Ha valaki erre nem lesz hajlandó, és orvosi igazolást sem tud felmutatni annak bizonyítására, hogy a vakcina neki nem beadható, akkor elrendelhető a fizetés nélküli szabadság is, 12 hónapon túl pedig el is bocsátható az, aki így is megtagadja a vakcinát.

Az intézkedés indokaként Gulyás Gergely felhozta (majd kis kormányzati reklámvideóban is hangsúlyozta), értékelésük szerint csakis az átoltottság arányának növelésével küszöbölhető ki az immár a negyedik hullámnál tartó vírus jövőbeni terjedése, ezért döntöttek így.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2021. október 30. 08:20
Ez fel volt mentve szövegértésből?
Robertoo
2021. október 29. 21:58
Ezek az 'ellenzéki', független-objektív firkászok olyan hülék, mint a segg. Eddig az volt a baj, hogy Orbán-diktatúra meg, hogy a Fidesz mindenbe beleszól, irányít, stb. Most, hogy szabadság van (elvtársak), ez a baj. Ezek teljesen betegek!
annamanna
2021. október 29. 20:01
Ezt nem csak Bidenék csinálték így, hanem már korábban Putyinék is Ruszkiba', mivel az oroszok olyannyira nem bíznak az államban, hogy szartak magukat beoltatni. Nagyon alacsony volt az oltási hajlandóság, ezért megtrükközték a kötelező oltást, a fenti módszerrel.
Andilla
2021. október 29. 18:04
"egyértelmű, karakán döntést hozni arról, hogy rendeletben általánosan kötelező érvényű oltást vezessen be" - elfelejti a srác, hogy legalább másfél évig még tartanak a hivatalos gyógyszerkísérletek ezekkel az állítólagos "védőoltásokkal". Naprakészen nyomon lehet követni, hogy éppen hol tartanak. A Pfizer kutatás 2/3. fázisának befejezési dátumát nemrég tolták ki újra, 2023. május 2-re. Orvostudományi kutatásban való részvételre pedig Magyarországon nem lehet kötelezni senkit. Ld. - Nürnbergi Kódex, - Egészségügyi Törvény VIII. fejezet - Alaptörvény III. cikk (2) "Tilos emberen tájékoztatáson alapuló, önkéntes hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni." Nem is értem, egyáltalán hogyan jöhet szóba, hogy bármilyen szinten kötelezővé tegyék. Remélem, az érintett szakmák, cégek jogászai megtámadják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!