Az úzvölgyi temető ügyében jogerősen pofára estek a román szélsőségesek

2021. október 31. 16:45

Szopóágon a keleti kollégák.

2021. október 31. 16:45
null
Kontra
Facebook

„A Bákói Táblabíróság jogerősen érvénytelenítette a moldvai Darmanesti (Dormánfalva) önkormányzati testületének 2019 márciusában meghozott határozatát. A döntés következtében a város közvagyona lett az úzvölgyi magyar katonatemető.

A bíróság határozata végleges, ami azt jelenti, hogy a román szélsőségesek által meggyalázott magyar katonatemető innentől kezdve jogilag is a székelyföldi Csíkszentmártonhoz tartozik. Ahogy az közismert: 2019 júniusában több ezer román szélsőséges erőszakkal nyomult be a katonatemetőbe, hogy részt vegyen a román parcella felszentelésén. Azután tették ezt, hogy a békésen tiltakozó helyi magyarok élőlánccal próbálták megakadályozni ezt.

Dormánfalva román vezetése a most érvénytelenített határozat alapján állította ki magának az építési engedélyt is, amellyel a román parcellát létrehozták. Magyarán: ezt törvénytelenül tették.”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2021. november 01. 18:21
1. A leglényegesebb: úúúúúúúútálom ezeket a hullarablókat (elvi és személyes - őseimet érintő - okok miatt). 2. Örülök, hogy pofáraestek. 3. Személyes tapasztalataim: számos erdélyi román szívesen elszakadna Ó-Romániától. Nekünk ez lenne a legtöbb, ami reálisan elérhető lenne. 4, További jó elnéptelenedést kívánok nekik. 5. Érdemes elolvasni némi háttérinfót: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Azv%C3%B6lgyi_katonai_temet%C5%91 6. És valami, ami pozitív: https://www.maszol.ro/index.php/tarsadalom/112788-csattanos-valaszt-adtak-a-kolozsvariak-az-uzvolgyi-incidensekre
balbako_
2021. november 01. 09:10
Nem tudták megvédeni a védhetetlent, de ettől még mocsok magyargyűlölő csürhe.
Hunyadi Mátyás
2021. november 01. 08:59
Nem helyeslem ezt a hangnemet idehozni. Nem politikus ui. És ez minden csak nem focimeccs.
Felvidéki MAGYAR
2021. november 01. 07:31
Mindent vissza - VESSZEN TRIANON!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!