A pszichoanalízis is nőellenes szexista áltudomány lett

2021. október 12. 10:39

A klasszikus feminizmust kiszorítja az LMBTQI.

2021. október 12. 10:39
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

»A ma forradalmárja, aki a nemek közötti kapcsolatot a tudattalan pszichológiája segítségével egy szabad, boldogságot ígérő jövőben látja,az erőszak legősibb formája, az apa és az apajog ellen harcol. Az eljövendő forradalom az anyajog forradalma. Nem számít, milyen formában és milyen eszközökkel fog végbe menni.«

Írta ezt az anarchista pszichoanalitikus Otto Gross kb 110 éve. Azóta a pszichoanalízis is nőellenes szexista áltudomány lett az apajog ellen küzdő forradalmi élcsapatok diskurzusaiban. (A sztálinizmus ebben megelőzte őket, ott burzsoá áltudomány volt.)

A klasszikus feminizmust kiszorítja az LMBTQI, az apajog pedig köszöni szépen, jól van.”

Fotó. WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. október 13. 00:56
"A klasszikus feminizmust kiszorítja az LMBTQI." Dehogy szorítja! Már akkor sem jelentetett meg a Mandiner a klasszikus feminizmusról minden nap 5-10 cikket, amikor még vele együtt senki sem ismerte az LMNOPQ-t. Nincsen már mit kiszorítani.
namégmitnem
2021. október 12. 19:11
tehát azok a nők, akik nyomatják a "legyünk mindenben egyenlők", a legtöbb esetben a női világnézetet akarják a férfiakra is rákényszeríteni, a női szemléletmódot tekintik kizárólagosnak, ................................................... Mondd már meg az Isten szerelmére:), hogy jön össze alma a körtével (jó, egy kompóton belül még el is fér a kettő..) Azt kívánni, hogy az emberek - mind a verbális, mind az írásos érintkezésben (internet) az első apró nézeteltérésre ne azonnal a másik anyját és apját, fivérét-nővérét-feleségét emlegesség ...hmm...nagyon elmarasztaló kontextusokban, nem női szemléletmód, még kevésbé női "világnézet" - hanem írni-olvasni tudók sokaságának, férfiaknak és nőknek, az igénye a kölcsönösen kulturált megnyilvánulásra. Senki sem akarja definiálni, mi a durva és mi nem - ezt hovatovább mindannyian, magyarul beszélők, pontosan érezzük, sőt: mindenki elismeri, hogy éles helyzetekben egy-egy elkanyarításnak még az irodalomban is helye van, nemhogy a hatos villamos konzervdobozában - de valamivel több önuralom, csipetnyi alapvető tisztelet nem ártana. De nem erről beszélek, hanem arról a szemléletről, amellyel a mindennapokban együtt jár a szájbiggyesztő szólás: "Hát mit vársz tőle...ez csak egy nő!" vagy (ami az itteni kommentfolyamokban is elő-előbukkan): "Nő nem alkalmas a politizálásra", - és leggyakrabban a hazai díszvirágcsokorral példálóznak. De ha meggondolod: a szabótímeák és csehkatalinok pontosan ugyanarra alkalmasak nőkként, amire a márkizayok, feketegyőrök férfiakként: semmire a világon. Nem mert egyikük nő, másikuk férfi, hanem mert jellemtelen és alkalmatlan EMBEREK. (Ugyanez magasabb szinteken: a nekem sem szimpatikus Merkelt nő volta miatt becsmérelték elsősorban, holott egy sereg úriember nyújtott csúfos politikai antiteljesítményt országok élén, vagy az önmagában is abszurd EU-ban. Velük szemben pedig ott áll Margareth Thacher vagy Indira Gandhi - tehát, ismétlem, miről is beszélünk? Aggodalmadra visszatérve: hidd el, ha valaki kevesebbet káromkodik napi 24 óránál, nem lesz "feminizált" (mitől lenne? - legfeljebb kulturáltabb), és "amorf macskajancsi" sem. Aki a hidegvérét és eleganciáját meg tudja őrízni, az elvár és...parancsol. Komolyságot, tiszteletet. Örülök, hogy ezt meg tudtuk beszélni.:)
namégmitnem
2021. október 12. 13:16
Az LMBTQ-szarság pedig pont hogy olyan elfajzott világot kreál, hogy újra indokolttá válik a klasszikus feminizmus, csak ezúttal már majd maszkulinizmussal párban, az embertelenítő szaros LMBTQ-ideológia totalitarizmusával szemben ----------------------------------------------------------------- Abban teljesen egyetértünk, hogy a klasszikus feminizmusra erőszakosan rácsimpaszkodtak olyan - a józan észt támadó, elembertelenítő, abszurd ideológiák, mint az erőszakos és parttalan LMBTQ, AMINEK A NYOMULÁSA ELLEN NYILVÁNVALÓAN FEL KELL LÉPNI, - de: a feminizmus klasszikus formája továbbra is aktuális marad, mert: a világ keresztény alapú civilizációiban megteremtődtek ugyan a törvényi keretek a két nem jogegyenlőségéhez, de a tartalommal való kitöltésük még igen sok helyen várat magára. Itthon is. Azon a kultúrán kellene - neveléssel, nyilvánosságban folytatott párbeszéddel - változtatni, amely a férfit évezredes, rossz hagyományok folytán, többre jogosítja fel, mint a nőt, neménél fogva felértékeli, míg a nőt épp ellenkezőleg. El kellene tüntetni a közbeszédből és a mindennapi érintkezésből a nőket lealacsonyító szterotípiákat és a velük járó öncélú agresszivitást. Rengeteg egyéb teendő is lenne még, de a közgondolkodás megváltoztatása nélkül nem várhatunk sikert.
namégmitnem
2021. október 12. 12:34
részben mesterségesen kreált székmelegítő, aktatologató állásokkal, részben a tartásdíj behajtásával, gyereknevelési segéllyel. ------------------------------------------ "Székmelegítő, aktatologató állások...Hát hogyne. A "székmelegítő" orvosnők, ápolónők nélkül "csak" az egészségügy, a láblógató tanárok nélkül "csak" az oktatás, az állampolgári ügyeket intéző köztisztviselők nélkül "csak" az államigazgatás, az ügyvédek, bírók és munkatársaik nélkül "csak" a jogszolgáltatás, a hagy számú, sikeres kutató nélkül "csak" az elméleti kutatás legexpoonáltabb területei omlanának össze. Például az, ahonnan Karikó Katalin pályaíve indult. Milyen érdekes, hogy tegnap este róla közvetített egy idegen nyelvű tv-adó több, mint egy órás dokumentumfilmet - rólad pedig még említést se tett. Vajon miért?:DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!