Ó, ó, ó, tündérkaszinó!

2021. szeptember 13. 12:34

Ezt jobban szerettem, mint az „Ec, pec, kimehetsz”-et.

2021. szeptember 13. 12:34
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Emlékeznek a kiszámolóra? »Ó, ó, ó, tündérkaszinó! Kire jut a huszonkettő, Az lesz a hunyó!” Ezt jobban szerettem, mint az »Ec, pec, kimehetsz«-et. A tündérkaszinó mégiscsak titokzatosabban hangzott, mint az ec, pec, bár egyiket sem értettem. A kaszinósban aztán körbemutogatva 22-ig kellett számolni, és akire jutott a 22, már mehetett is hunyni.

Orbánék is kiszámolták, mi jöhet 22-ben, ha nincs szerencséjük. Mehetnek hunyni. El is kezdték a maguk bújócskáját: ami vagyon mozdítható, azt eltüntették alapítványokba, koncessziókba. Törvényesen, persze. Miért pont erre a disznóságra ne hoztak volna törvényt? A miniszterelnök csak a bátorságát dicsérte annak a bizonyos 133 képviselőnek, a felelősségét és az éberségét nem merte. Nem vak az a két frakció, csak bátor.

De ami most a kaszinókkal történt, abban új inspiráció is felfedezhető. 35 évre előre tervezve lopni, azért az valami. Ehhez hosszú távú küldetéstudat kell. Karácsony Gergely feleslegesen álmélkodik: »Tényleg, még mit akarnak ellopni?«. Jó vicc. Mindent. Nem hiába nyilatkoztatta ki a kormányfő a Mathias Corvinus Collegium évnyitóján: »Aki elveszíti a hitét a saját kiválóságában és küldetésében, az elveszíti az inspirációt, és végül eljelentéktelenedik.« Attól pedig az isten mentsen, hogy a miniszterelnök elveszítse az inspirációját. Még a végén csak úgy, átlagos, szürke kormányfőként tenné a dolgát, védekezne a járvány ellen, törődne az iskolákkal, segítené a rászorulókat, elbabrálna a nyugdíjrendszerrel, ilyesmi. Dögunalom volna az élet.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2021. szeptember 14. 08:39
Vén, rühes, komcsi, örülj inkább, hogy megúsztátok a számonkérést...!
Fer70
2021. szeptember 14. 08:22
Tudod Ildikó néni, voltak egykoron a kriptokommunisták. ( Marosán és a többi elvtársad...) A képedre nézve felsejlett bennem egy új meghatározás: a kriptakommunista. Ennek te lehetsz a névadója! :-)
anaphylaxiás sokk
2021. szeptember 13. 21:17
Nekem az tetszik, hogy egy pecc kimehetsz kulák
rókabácsi
2021. szeptember 13. 17:54
pösze vén picsa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!