A nyugat-európai közvélemény kilencven százaléka mára szélsőjobbosnak tart minket

2021. szeptember 03. 19:34

A maradék tíz százalék egy része jobb volna, ha nem nevezne minket a barátainak.

2021. szeptember 03. 19:34
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Huhogók

Pillanatnyi kétségünk ne legyen: az angol futballcsapat azzal a biztos meggyőződéssel jött Budapestre, hogy itt rasszizmus van. Teljesen érdektelen, hogy mi volt valójában a lelátókon, ők már előre „tudták”, hogy rasszista bekiabálások lesznek. Nem rosszindulatból voltak előítéletesek, hanem mert a sajtójuk, az egész nyugat-európai sajtó ezt mondja. Az UEFA is ezt mondja. A térdelés előre való kihangsúlyozása is azért volt, hogy ország-világ előtt megmutassák, ők nem félnek a rasszista magyaroktól, ők még ebben az ellenséges közegben is bátran vállalják a meggyőződésüket.

Mondanám, hogy az előfeltevésük igazolásához elég lett volna akár egyetlen rasszista bekiabálás. A valóság azonban az, hogy egyre sem volt szükség, noha nyilván volt néhány, ahogy minden meccsen van néhány. Abból a hatalmas hangzavarból bárki azt hall ki, aminek a kihallására hegyezi a fülét. Hatvanezer ember mindenfélét kiabál. Ha annyi rossz szöveg alapján, amennyi a magyar-angol meccsen elhangzott, mondjuk zárt kapus büntetést lehet kiszabni, akkor soha többet futballmeccset nézők előtt megtartani nem lehet. Még a megye háromban sem.

Szögezzük le: Magyarországon a rasszizmus semmivel sem jelentősebb, mint akármelyik nyugat-európai országban. Sőt, az a meggyőződésem, hogy jelentéktelenebb. Mi, a történelmünkből fakadóan, kénytelen-kelletlen szocializálva vagyunk a sokféleségre, afrikai emberből amúgy is kevés szaladgál nálunk, azokkal sincs semmi bajunk.

A nyugat azonban már meghozta az ítéletét, mostantól minden magyarországi nemzetközi sporteseményen megfigyelők hada dolgozik majd, és mind szállítja is a rasszizmus bizonyítékait. Mert minden ezer ember között lesz három hülye, aki produkálja azokat. Ahogy Angliában, Hollandiában, Franciaországban, bárhol. Csak ott nem készülnek előre arra, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek róla, és följelentsék a nemzetközi fórumokon.

Most majd azt követelik minden magyar kormánypárti politikustól, hogy ítélje el, emelje az elítélés szintjére azt a rasszizmust, ami valójában teljesen marginális. És ha a kormánypárti politikusok elhárítják a számukra, számunkra nyilvánvalóan hamis követelést, a magyarországi rasszizmus súlyosságának ilyen közvetett formában való beismerését, akkor kiteljesedik a vád: a magyarországi rasszizmus mögött immár kormányzati támogatás rejlik.

Egy majdnem fasiszta ország, majdnem fasiszta kormánnyal. Vagy már nem is majdnem.

Meg kell értenünk, föl kell fognunk: a nyugat-európai közvélemény kilencven százaléka mára szélsőjobbosnak, rasszistának, kirekesztőnek, homofóbnak tart minket. A maradék tíz százaléknak pedig egy része olyanokból áll, akik esetében jobb volna, ha nem neveznének minket a barátaiknak.

Hogyan fogunk ebből kikeveredni, nem tudom.

Most nagyon okosnak kell lenni.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vemiko
2021. szeptember 05. 08:04
ha vki nézi még a Lliberty media kínos... vicces... száguldó cirkuszát.... egyszerűsítve a forma1-et... ma megnézheti, ahogy majd a "toleráns" hollandok épp füttykoncerteznek hamiltonnak.... persze le fogják keverni gyorsan a hangot.... és hamar bevágnak majd brit (gyarmatosító) zászlókat.... nehogy kiderüljön a valóság.... különben meg nem térdelgetni kéne kedves anglia, hanem kártérítést/járadékot fizetni azokért a több száz éves emberkereskedelemért és bűnökért, amiket elkövettetek...
Vasalo
2021. szeptember 05. 06:25
Ki az a nyugati közvélemény? Netalán a Lügenpresse bajnokai, akik 2000ben tömegpusztitó fegyvereket láttak Irakban, akik szo nélkül hozták 2015-ben, hogy a magyar rendörök dobálták a migránsokat a vonat elé (holott azok mentették meg az odalökött hölgyet a vinat elöl) , vagy hogy a közel 10 millios Moszkvában 2000 ember tömegtüntetést tartott Putyin ellen, vagy a minap az kürtölték a világba, hogy Kábulban 2 tucat hölgy tömegtüntetett a Talibok ellen ( azután mindössze kettöt sikerült kamera elé állitani).
yndi
2021. szeptember 04. 17:46
Talán mert megdolgoztatok érte, nem? Migránsellenes, cigányellenes propaganda, brüsszelezés, sorosozás, plakátkampányok, stb. stb. Nem beszélve éppen a közismerten rasszizmusellenes gesztust jelentő letérdeléssel kapcsolatos orbáni megnyilvánulásról. Nem lenne egyébként olyan bonyolult, hogy a magyar miniszterelnök néha nyilvánosan elítélje a rasszizmust. Nem törne le a keze. Nem kopna el a szája. Most éppen például konkrétan elég volna valami olyasmit mondania, hogy az angol meccsen magának rasszista megnyilvánulásokat megengedő magyar szurkolók szégyent hoztak az országra, és nincs helyük a stadionban, és hogy velük szemben az angol csapat színes tagjaival szolidáris. De nem teszi. Ehhez képest az Orbán fenekéből néha kikukkantó Szijjártó Petike az ellenkezőjét csinálja: menteget, mellébeszél, terel, vádaskodik. Ezért van az, hogy a fideszes táborban valóban hangadók a rasszisták, sőt nyüzsögnek a fasiszták és az antiszemiták is. Elég beleolvasni a mandiner kommentoldalába. Akkor mégis min vagy meglepve, Bencsik? Te nem olvasod a mandiner kommentfalát? Tényleg ilyen ostoba vagy? Azt hiszed, ez nem jellemzi a táborodat? Vagy csak gyáva vagy ahhoz, hogy szembenézz a valósággal, és levond a következtetéseket? Nehéz lenne egyszer felelősséget vállalni valamiért? Egyszer az életben valamiért kritizálni a nagyméltóságú Döbrögit?
nempolitizálok
2021. szeptember 04. 17:43
Akkor ezért akarnak ideköltözni rengetegen a saját országukban lévő libernyák terror elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!