Vajon minket nem fenyeget a negyedik hullám?

2021. szeptember 10. 07:49

Minden eszközzel olyan képet akarnak kialakítani az emberekben, hogy jónak lássák az irányt.

2021. szeptember 10. 07:49
null
Bauer Tamás
Facebook

„A múlt héten elkezdődött az iskolákban a tanítás. A jelentkező 12 év fölötti diákokat beoltották. Nem a nyári szünet elején, hogy a tanév kezdetére védettek legyenek, hanem augusztus végén, szeptember elején. Vajon miért?

A kisebb gyerekek még nem olthatók, nincs számukra jóváhagyott vakcina. Németországban, Ausztriában és másutt a gyerekeket hetente kétszer-háromszor tesztelik. Van, ahol maszkot is hordanak az iskolában. Nálunk nem. Vajon miért nem?

Apropó maszk. Egyszer már megírtam itt, hogy én villamoson, autóbuszon, boltban ma is viselem a maszkot. Nem vagyok vele egyedül – egy-egy kocsiban látok még egy-két embert maszkban, az üzletekben is. A többieken nincs maszk. Elvégre Orbán Viktor látványosan meghirdette: nem kell a maszk. Holott Németországban, Ausztriában, Olaszországban és másutt hordják. Vajon nálunk miért nem?

A kormány az augusztus 20-i ünnepségekre, az Eucharisztikus Kongresszusra és más tömegrendezvényekre a megmaradt kevés korlátozást is felfüggesztette. Nem is beszélve a sporteseményekről. Vajon miért? Vajon minket nem fenyeget a negyedik hullám?

Azt hiszem, tudom a választ. A Fidesz vezetői tudják: a közvéleménykutatók egyik legfontosabb kérdése évtizedek óta úgy hangzik: jó vagy rossz irányba mennek a dolgok egy országban. Ha a többség szerint jó irányba, akkor a kormányt újjáválasztják. Ha a nagy többség szerint rossz irányba, akkor a kormány elvesztheti a választást. Minden eszközzel olyan képet akarnak kialakítani az emberekben, hogy jónak lássák az irányt. Ennek fontos eleme, hogy sikeresnek mutassák a járványkezelést, és ehhez kell, hogy az emberek megszabaduljanak a maszktól, szabadon járhassanak mindenféle rendezvényre, stadionba, presszóba, bárba, mindenhova. Az 50 százalék fölötti átoltottság ahhoz elég lehet, hogy a szervezett könnyelműségnek ne legyen további sokezer áldozata. Legfeljebb százak, talán egy-kétezer. Pedig maszkhasználattal, távolságtartással, kevesebb találkozással egy részüket meg lehetne menteni.”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. szeptember 13. 12:50
Felőlem akár minden körmödre is maszkot húzhatsz, Bauer! De kiderült, hogy nagyon maszkolós-tesztelős országok döntéshozói anyagilag is érdekeltek a maszk-teszt-forgalmazásban. A svéd, norvég és dán emberek viszont szeptembertől MINDEN játványügyi körlátozástól mentesülnek. Bár mi se szállnánk vissza a pandémiaszellemvasútra!
Hesperia
2021. szeptember 10. 20:08
"A többieken nincs maszk. ... Holott Németországban, Ausztriában, Olaszországban és másutt hordják. Vajon nálunk miért nem?" Megmondom neked, vén ávós-csemete: azért, mert undorító, meg lehet fulladni benne... és közben pont annyira fogja fel a vírust, mint alsógatya a fingot. Oké?
balbako_
2021. szeptember 10. 17:19
Akinek esze volt már beoltatta a gyerekeket is időben, de voltak akik most oltattak. De minden ember előtt nyitott a védekezés mehet oltásra. A maszk akkor volt a védelem fő eszköze, amikor nem volt más. Most van. (Amúgy a sunyi komcsik a tyúkszaros életüket mentették sőt még törvénytelenül előnyöket szerezve oltatták magukat és családjukat, miközben bő nyállal fikázták a piacon beszerezhető vakcinát és beszélték le róla nyálcsorgatóan hülye híveiket, akik meg is haltak szépen és lehetett mutogatni a kormányra, hogy miért halnak nálunk)
makapaka2
2021. szeptember 10. 15:50
Egy gyilkos ivadék képét mutatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!