Transznemű püspök: ez már nem a kereszténység

2021. szeptember 16. 12:04

A kereszténységnek el kell döntenie: vagy behódol vagy kitart.

2021. szeptember 16. 12:04
null
Köntös László
megvanirva.hu

„A magyar olvasóközönség is tudomást szerezhetett róla, hogy Amerikában beiktatták az első transznemű püspököt.

Az úgynevezett »progresszív kereszténység« ily’ mértékű térnyerése láttán a Biblia értelmezésének évezredes hagyományában megmaradt kereszténységnek itt már nincs miről vitatkoznia. Itt már nem arról van szó, hogy kettészakadt a kereszténység, hanem arról, hogy a progressziónak nevezett szellemi káosz egy új kultúrát akar megteremteni, mégpedig úgy, hogy az új kultúrába való átmenethez felhasználja a kereszténységet is. Csakhogy ebbe az új kultúrába a kereszténységet csak úgy lehet átemelni, ha a kereszténység elveszti eredeti értelmét, s alkalmassá válik az új kultúrába való beillesztésre.  Ennek az az értelme, hogy érzelmileg megkönnyíti a hagyományos keresztény kultúrából való átmenetet az új kultúrába. A történelemből sok ilyen átmenetet ismerünk.

A lényeg viszont az, hogy az úgynevezett »progresszív kereszténység« a kereszténység felszámolására tett történelmi kísérlet. Ennek egyik, ma kiemelt eszköze a nemi identitás válságának a felhasználása. A kereszténység ebben az esetben semmi más, mint a válságtünet normatívvá alakításának legitimáló eszköze.

Csakhogy ez már nem a kereszténység. Ez valami egészen más, még ha szimbolikájában és néhány lecsupaszított üzenetében annak is akar látszani.”

Nyitókép: Twitter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. szeptember 17. 07:36
"Az Amerikai Evangélikus Lutheránus Egyházban (ELCA) egyházmegyéjéhez közel kétszáz gyülekezet tartozik Észak-Kaliforniában és Észak-Nevadában." Jaaa, hogy ez egy északi-ámerikai luteránus "vívmány"??? Gratulálok. Luther mester pörög a sírjában.
matykox
2021. szeptember 17. 07:33
És ki "szentelte föl" ezt az ökröt "püspöknek"??
Rocktoberi
2021. szeptember 16. 21:41
A fenti képen én nem püspököt látok hanem egy sátánista bolondot.
még fokozza
2021. szeptember 16. 20:33
Az igazi püspökök melegek!! És pedofilok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!