Hamarosan véget ér a XXI. század első és vélhetően utolsó nyílt szavazása

2021. szeptember 28. 12:17

Amit az ellenzék hajlamos előválasztásnak hívni.

2021. szeptember 28. 12:17
null
Jobbegyenes
Facebook

„Lassan a végéhez közeledik a magyar demokrácia valódi ünnepének tartott, piszkos kis háttéralkukkal, központilag irányított visszaléptetésekkel tarkított előválasztás, ahol az egymás letolvajlásával a nagyközönséget szórakoztató ellenzék megmutathatta, hogyan is képzeli el a hőn áhított koalíciós kormányzást és hazánk visszavezetését az európai kultúrkörbe és a demokrácia elitklubjába.

Igaz, ezt a csodálatos összképet némileg beárnyékolja, hogy az azeurópaiértelemebenvettdemokratikusellenzéknek sikerült egy Horthy-korszakot idéző nyílt szavazást összehoznia (ami egy pillanatra sem zavarja az épp ünneplő pártokat), de legalább Tóth Csaba a pontosan ismert eredmények miatt visszavonult (egyelőre), tehát végre megtisztult a komplett ellenzék.

Ugye.

És bár mi is tövig rágjuk a körmünket, hogy Orbán Viktornak és a Fidesznek melyik forgatókönyve jön majd be az előválasztás során, mindenesetre a pártok delegáltjainak orra és vigyázó tekintete mellett leadott nagyondemokratikusszavazatok alapján Dobrev Klárát szépen be is szavazza majd a pozícióba a pár százezer DK-s rohamosztagos, megvalósítva ezzel a Fidesz legmerészebb álmait, egyben egy csapással idejétmúlttá téve a fájdalmasan ostoba Stop Karácsony kampányt.

Nem baj, mert a gyurcsányos plakátok maradhatnak még újabb félévre.

Aztán persze újabb négy évre.

Fotó: Nyílt szavazás az abádszalóki időszaki választásokon. 1938. július. Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kampman
2021. szeptember 28. 19:14
Most is van nyílt szavazás, úgy hívják "ajánlószelvény-gyűjtés".
llnnhegyi
2021. szeptember 28. 17:59
Bohózat. Magyar György zugpolitikus önkéntes bukását láthatjuk.
Anonymtalan
2021. szeptember 28. 15:50
"És bár mi is tövig rágjuk a körmünket, hogy Orbán Viktornak és a Fidesznek melyik forgatókönyve jön majd be az előválasztás során, mindenesetre a pártok delegáltjainak orra és vigyázó tekintete mellett leadott nagyondemokratikusszavazatok alapján Dobrev Klárát szépen be is szavazza majd a pozícióba a pár százezer DK-s rohamosztagos, megvalósítva ezzel a Fidesz legmerészebb álmait, egyben egy csapással idejétmúlttá téve a fájdalmasan ostoba Stop Karácsony kampányt." De illúziókat kerget a szerző: a 2. fordulót minden képen bukja Dobrev, ez része a tervüknek. KamuGeli nyer. Erre mérget lehet venni. Hogy miért? Nem számít a DK-ás rohamosztagosok, mert az előválasztás, se nem titkos, se nem általános, se nem szabad, se nem demokratikus, se nem választás.
Anonymtalan
2021. szeptember 28. 15:47
Nézzük csak meg közelebbről: - Sok helyen nem választás: van ahol csak eleve egy maradt a visszalépéseknek köszönhetően esetleg már ez előválasztás közben történik (Lásd Tóth Csaba) - Nem szabad: csak az szavazhat, aki aláír egy nyilatkozatot, amiben bizonyos vállalást tesz, a masszív adatgyűjtésről nem is beszélve (Lásd Stumpf András esete) - Nem demokratikus: csak az indulhat, akivel szemben egyetlen "demokratikus" pártnak sincs kifogása (lásd Katacsin Sándor esete) - Nem titkos: nincs fülke aminek a magányában lehet szavazni. (Lásd ózdi eset) - Az internetes szavazásnál túl sokan akartak egyszerre, aztán a kínaiak hekkelték meg, aztán OV a karmelita kolostorból és utána mégis inkább a kínaiak. - Ózdon van az integetős fazon, a balesetes BMWs a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól, aztán ott vegzálják a nem odavalósi cigányok a helyi nem jobbikos szavazókat. - Kecskeméten pénzt adnak a megfelelő szavazásért. - Bangóné csomagokat osztogat, de letagadja. Zugló egy önállóan is nagy történet. - Székesfehérváron off-shorozó dk-s van. - Gyurcsány leüvölti egy nyugdíjas fejét. - Jobbikos a jobbikos ellenében az mszp-s jelöltet támogatja. - DK 2000 Ft-ért mozgósít - MSZP karácsonyi ajándék utalványt ígér Budapesten - Momentum és a Párbeszéd szerződéseket, megállapodásokat rúg fel - Nincs elég papír (???) a második fordulóhoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!