Értékesebb az ember az állatnál? – Afganisztán a nyugat morális csődje

2021. szeptember 02. 14:45

Az emberi élet elsőbbséget élvez az állatokéval szemben. Mármint normális esetben így kellene lennie.

2021. szeptember 02. 14:45
Szalma György
Kontra

„Mielőtt bárki megvádolna valamilyen ellenességgel, le szeretném szögezni, hogy nagyon szeretem az állatokat. Az gondolom, hogy az állatoknak is vannak jogaik, az állatkínzás büntetési tételének a szigorítását pedig maximálisan támogatom. 

Az Isten úgy teremtette a világot, hogy az ember uralkodjon az állatokon, ez azonban főként az irántuk való felelősséget jelenti.

Nem kínozhatjuk, és nem zsákmányolhatjuk ki az állatokat. Még azokat sem, amelyeket haszonállatként tartunk. Mindezek mellett azonban azt vallom, hogy az emberi élet a legfontosabb és a legértékesebb.

Az emberi élet elsőbbséget élvez az állatokéval szemben. Mármint normális esetben így kellene lennie.

Ez azonban a nyugati világban egyáltalán nem ilyen egyértelmű. Az állatvédő törvények sokkal szigorúbbak, mint a gyermekvédelmi törvények, a kiscicák fokozottabb védelmet élveznek, mint a kisgyerekek.

A magzati élet védelmét pedig semmilyen módon nem lehet az állatjogokkal összemérni, a magzatnak gyakorlatilag semmilyen joga nincs. Ez az új világ morális álláspontja:

Egy anyaméhben levő gyereket következmények nélkül meg lehet ölni.

Nemrég írtam egy pedofília iránt érzékenyítő filmről, hogy az alkotók szintén semmilyen következménnyel nem kell számoljanak, amiért a gyermekekre vadászó szörnyek iránt ébresztenek rokonszenvet a nézőkben. Ezzel szemben biztosan kijelenthető, hogy egy beteges állatkínzóról nem lehetne ilyen filmet készíteni anélkül, hogy valamelyik állatvédő szervezet ne kapná le a tíz körméről az alkotókat, a színészeket, a forgalmazókat, a producereket.

Hogy az állatok védelme előbbre való a nyugati kultúra számára, mint az emberé, arra a katasztrófába fulladt afganisztáni kivonulás szolgáltatott újabb bizonyítékot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. szeptember 03. 08:43
Ez a jó állat - rossz ember összevetés azért nem állja meg a helyét, mert Isten az embernek adott szabad akaratot, azaz választhat jó és rossz között, az állatnak nem. C. S. Lewis fogalmazza meg ezt úgy, hogy "az állatvilág az Atya kebelén nyugszik".
még fokozza
2021. szeptember 02. 22:16
Na ezért vagy gyenge újságíró Gyuri. Mert leegyszerűsített dolgokat látsz csak. Vannak annyira rossz emberek is, hogy egy állat többet ér náluk. Nem mélyedtél el a klasszikus drámákban. Csak egy lakájmédia vagy. Egy gyereket gyilkolt pedofil többet ér mint egy kihaló állatfaj utolsó egyedei? Mert két lábon jár?
Akitlosz
2021. szeptember 02. 21:09
"Az emberi élet elsőbbséget élvez az állatokéval szemben. Mármint normális esetben így kellene lennie." Igen, de nem minden ember normális. A semjének élete nem ér többet az általuk perverz szórakozás céljából megöltek életénél.
Box Hill
2021. szeptember 02. 20:39
Állatnak általában nincs fegyvertársa, mert tudja, hogy aztán otthagyni nagy gazemberség lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!