Előválasztás, avagy készül a NER koporsója

2021. szeptember 01. 15:12

Az előválasztás egy nagy szög a 11 éve regnáló Orbán-rendszer koporsójában. Feltéve, ha jól csinálják.

2021. szeptember 01. 15:12
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Magyar Hang

„Nem érdemes kertelni: az ellenzéki előválasztás a kormány leváltását célozza. Másképpen fogalmazva: az előválasztás egy nagy szög a 11 éve regnáló Orbán-rendszer koporsójában. Feltéve, ha jól csinálják.

Ez a nyugatról átvett politikai innováció nálunk magyaros vonásokat kap. Ott egy párton belül rendezik meg az előválasztást, és döntenek a fő jelöltek – miniszterelnök-jelölt, köztársaságielnök-jelölt – személyéről. Itt a hat + 1, 2, 3 párt próbál döntésre jutni annak érdekében, hogy egyetlen ellenzéki jelölt szálljon választási harcba a Fidesz–KDNP jelöltjeivel szemben. A demokrácia utat tör magának, mert lám, nem »füstös szobákban« dől el az ellenzéki jelöltek személye, hanem az Orbán Viktort elutasító szavazók majd szépen kiválasztják a legalkalmasabb jelölteket, hangzott el több ellenzéki politikus ígérete, biztatása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. szeptember 02. 19:47
halottgyalázó
Mátyás01
2021. szeptember 02. 12:01
Az egyfordulós szavazás a legdemokratikusabb, ugyanis egyből a legjobban támogatott párt nyer. Többfordulósnál kényszerű átszavazások vannak, ami már nem tükrözi az emberek eredeti véleményét. Szomorú, hogy Magyarországon a Fideszen kívüli többi párt teljesen elvtelenül összefogott, ezt hívjuk mosléknak. Így egy ellenzéki szavazónak kicsi rá az esélye, hogy a neki kedves pártra tudjon szavazni. Ez aztán a demokrácia.
Rocktoberi
2021. szeptember 02. 11:07
Ez már megint félrebeszél. Az előválasztás azért kell, hogy a ballibsik végre megnyerjenek választást 2006 ősze óta.
trma
2021. szeptember 02. 10:52
"Ez a nyugatról átvett politikai innováció" Hívhatta volna inkább tradíciónak, de mindegy. Ugye ez az a tradíció, ami kitermelte Joe "álomszuszék" Bident is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!