Ellentétek a Fideszben

2021. szeptember 16. 07:22

A belső konfliktusokból a pártvezetés igyekszik minél többet elrejteni a nyilvánosság szeme elől.

2021. szeptember 16. 07:22
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Magyar Hang

„Nem díjazza a közvélemény a pártokon belüli villongásokat – sem itthon, sem másutt. A média persze örömmel szokta fogadni az ezzel kapcsolatos híreket, hiszen izgalmasabbá teszik a politikai élet bemutatását, de a tapasztalat szerint a belviszályokkal küszködő pártok népszerűsége csökken. A német AfD-t évek óta sújtják a belső hatalmi harcok, amelyek rendre nyilvánosságra is kerülnek. A büntetés nem is marad el: a hamarosan sorra kerülő németországi választásokon jó eséllyel rosszabb eredményt fognak elérni a négy évvel ezelőttihez képest. Magyarországon a Torgyán József vezette kisgazdapártot annyira felemésztették a belső ellentétek és a botrányok, hogy a párt 2002-ben simán kihullott a parlamentből.

A Fidesz ma kívülről, első ránézésre nagyon is masszívnak, belső ellentétektől mentesen, meglehetősen olajozottan és fegyelmezetten működő szervezetnek tűnik immár hosszú évek óta. A helyzet azonban kissé csalóka: minél nagyobb egy pártszervezet, minél több pozíció, pénz kötődik hozzá közvetlenül és közvetve, a belső rivalizálás annál inkább elkerülhetetlen a különböző csoportok és személyek között. Nincs ez másképpen a Fideszben sem, bár az igaz, hogy a belső konfliktusokból, nézeteltérésekből a pártvezetés – különösen Orbán Viktor pártelnök, Kubatov Gábor pártigazgató és Kövér László választmányi elnök – igyekszik minél többet elrejteni a nyilvánosság szeme elől.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. szeptember 18. 18:12
"A belső konfliktusokból a pártvezetés igyekszik minél többet elrejteni a nyilvánosság szeme elől." Pomtosan úgy, ahogy egy normális pártnál kell, nem? Macskajancsi!
Fila2020
2021. szeptember 17. 08:48
Azt képzeli az ellenzéki moslék koalíció, hogy a Fideszen belüli ellentétek felnagyításával ellensúlyozni tudják az ellenzék kormányzó képtelenségét. Biztos van a Fideszben sokféle elgondolás bizonyos kérdések kezelésére, ami normális, de ami az ellenzéket illeti, őket csak a hatalomba kerülés erős vágya tartja össze, egyébként minden egyéb kérdésben, még a hatalom megosztásában is eltérő véleményen vannak. Hasonló a helyzet, mint a második világháborúban, ahol az USA és a nyugat országai összefogtak a szovjetekkel, majd a németek legyőzése után ádáz ellenségek lettek.
rókabácsi
2021. szeptember 16. 21:43
miért te faszkalap te kidumálod az otthoni balhéidat?
amca
2021. szeptember 16. 21:31
Tibi bunkó,azért számíts rá ,ha ribbillió lesz ,megkeresünk. ( Jakab Páter )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!