Csinált vírus?

2021. szeptember 01. 09:08

Amerikai finanszírozással fegyverkísérleti laborként működött a vuhani intézet.

2021. szeptember 01. 09:08
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Fontos hangsúlyozni, hogy ezek most már nem feltételezések, hanem a globális média meghatározó orgánumai által nyilvánosság elé bocsátott tények, amelyeket a Washington Posttól a BBC-n át a Guardianig mindenki lehozott. Minden jel szerint drámai változás előtt áll a covidpandémiára vonatkozó globális uralkodó narratíva. Eddig ugyanis a »nulladik szintű« alapkérdés nem is nagyon volt feltehető. Ez a kérdés pedig nem más, mint az, hogy a vírus természetes úton jött létre, vagy »csinálva« van. Ha az utóbbi a helytálló, akkor ki, miért (mi okból és mi célból) és hogyan csinálta. Könnyű belátni, hogy minden további kérdésre egész más válaszok születhetnek attól függően, hogy mi a válasz erre az alapkérdésre.

Pontosabban szólva a kérdés eddig is feltehető volt, csak éppen válasz nem volt rá. Igaz, hogy mostanáig sem zárta ki senki a csináltság valamilyen formájának lehetőségét, »csak« valószínűtlennek mondta. Luc Montagnier Nobel-díjas virológus már tavaly májusban tett egy nyilatkozatot, miszerint természetes úton egy ilyen vírus nem jöhetett létre, ám kijelentését mindenki figyelmen kívül hagyta, igaz, őt nem lehetett szimpla összeesküvéselmélet-gyártóként megbélyegezni.

Most azonban Rand Paul amerikai szenátor nagy nyilvánosság előtt azzal vádolta meg Anthony Faucit, aki már évtizedek óta minden amerikai elnök virológiai és járványügyi főtanácsadója, hogy hazudott az amerikai törvényhozásban, szándékosan elhallgatta a tényt, hogy az amerikai National Institute of Health létesítése óta folyamatosan anyagi támogatásban részesítette azt a vuhani kutatóintézetet, amely abban a városban működik, ahonnan a járvány elindult. Sőt, 2017-ig mindig jelen volt egy amerikai megbízott is, aki felügyelte az ott zajló kutatásokat. Ez persze nyilvános, és bárki utánanézhet, hisz adófizetők pénzéről van szó.

Az azonban eddig homályban maradt, hogy 2014 és 2017 között, bár ez hivatalosan tilos lett volna, egy fedőszervezeten keresztül Fauci továbbra is jelentős összegeket juttatott Vuhanba, hogy felgyorsítsák azokat a kutatásokat, amelyek arra irányultak, hogy miképpen lehet a zoonózisra (állatról emberre »átugrás«) már akkor is képes vírust emberről emberre terjedő kórokozóvá átalakítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. szeptember 01. 18:21
Egyébként ilyenkor az embernek az iraki vegyifegyverek jutnak az eszébe..ugye..ha abban hazudtak..Amerika, Anglia..akkor még Franciaországot Chirac vezette, őt nem tudták csőbe húzni..aztán ugye Obama a közel-keleti demokráciakirály..ha ezeket képesek voltak megcsinálni, senki nem vonta őket felelősségre..akkor ugyan már, egy kis vírussal miért ne próbálkoznának valakik..miért lenne Amerika meg Kína ellenség?Hiszen Amerika Kínának van nyakig eladósodva..
matykox
2021. szeptember 01. 17:50
Drága jó Bolgár uram, nem kéne ezeket a "híreket" csak úgy elhinni. Ha jobban belegondol bárki is, semmi jelentősége, hogy épp Vuhanban ki mit csinált. Egy járványt elindítani a megfelelő ágenssel elég egy kis üvegcse, aminek a tartalmát megfelelő helyen megfelelő módon "elszórja" - valaki. Mondjuk egy piacon, ahol sok ember sokmindent megtapogatva megfordul. AZT, HOGY ÉPP HOGY KEZDŐDÖTT egy ilyen esemény, KI KEZDTE, soha nem fogják biztosan megállapítani. Amolyan "ki ölte meg Kennedyt" kérdés lesz ez is.
abcdef
2021. szeptember 01. 16:42
Ahhoz, hogy a Great Reset-nek elnevezett világméretű kifosztási projektet beindítsák, szükséges volt egy világméretű pandémia. "The Great Reset is an idea put forward by the World Economic Forum to fundamentally restructure the global economy in the wake of the Covid-19 pandemic. David Ansara of the CRA speaks with author, Douglas Kruger, about the ideological underpinnings of the 'Davos agenda' and the risk it poses to property rights." https://www.youtube.com/watch?v=60MzTlrOCXQ&ab_channel=CentreForRiskAnalysis You will OWN NOTHING, and you will be HAPPY Douglas Kruger Kommunizmus, újratöltve. Erről is kellene egy videónaplós epizód, Laci bá.
Vakfolt
2021. szeptember 01. 14:13
Lehet benne valami, kergemarha, madárinfluenza, sertésinfluenza, most ez a denevérszar.. simán el tudom képzelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!