Ceterum censeo: Karácsony Gergely alkalmatlan

2021. szeptember 11. 07:00

A dugónak nincs színe, nincs párthovatartozása, politikai relevanciája annál inkább.

2021. szeptember 11. 07:00
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„A dugóban ott szenved a baloldali és a jobboldali, a szocialistát, a konzervatívot, a liberálist, de még a marxistát is – aki ma már drága elektromos autóval közlekedik – bosszantja, ami a főváros útjain van. Kár tagadni, egy nagyváros életében a közlekedés ugyanolyan súlyú politikai kérdés, mint bármilyen ideológiai vita. Ha pedig politikai kérdésről van szó, akkor a siker és a kudarc is politikai jellegű. És persze a felelősség sem megkerülhető.

Japánban lemond a közlekedési miniszter, ha késnek a vonatok – tartja az urbánus legenda. A valóság inkább az – talán Tokió kivételével, hogy egy-egy városvezetőnek nyilvánosan kell bocsánatot kérnie, ha közlekedési problémák alakulnak ki a rá bízott településen, majd azzal a lendülettel intézkedési tervet is be szokott mutatni.

Persze nem érdemes Japánhoz hasonlítani magunkat, már csak azért sem, mert sok más dologban jobbak vagyunk, de a lényeg nem is a legenda alapján szövődő tréfa, ami Karácsony Gergely esetében lecsapható magas labda, hanem az, hogy a közlekedés esetében a politikai felelősség lényeges kérdés.

A baloldalon most már minden a helyezkedésről szól. Ha nyernek, de ha vesztenek is, megy a harc a befutó helyekért. Színjáték az egész. Mozgósítási verseny, a protestszavazók megszólítása (és megszámlálása) folyik jelenleg a baloldalon. A kampány pedig sokba kerül. Nem csupán az ellenzéki pártoknak, hanem nekünk és jól láthatóan Budapestnek is.”

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2021. szeptember 12. 09:00
A komcsik mindig hazugsággal, csalással, aljassággal és erőszakkal szereztek hatalmat és katedrát, lásd dobrev, karácsony.
dekoninck
2021. szeptember 11. 16:28
Nekem sose tetszett Geribaba folyamatos lealkalmatlanozása a kampány során, de bazmeg, tényleg az.
iIonah
2021. szeptember 11. 14:49
Szerintem a ballipsi haverjai is tisztában vannak azzal, hogy Kamugeci alkalmatlan. Kérdés csupán az, hogy miért nem dobják már a kukába.
XTRO
2021. szeptember 11. 14:47
Semmi nem számít , minden elkurt nap minden csalás minden hazugság Orbán hibája! Ha veszítenek az meg a mi érdekünk !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!