AZ ÁRULÓKNAK NINCS BOCSÁNAT: A CDU-CSU TÖRTÉNELMI VERESÉGET SZENVEDETT A NÉMET VÁLASZTÁSON

2021. szeptember 27. 19:13

A német kereszténydemokrata pártok történetük legrosszabb választási eredményét érték el.

2021. szeptember 27. 19:13
Szalma György
Kontra

„A jobboldali párszövetség nem csak az elveit, a kereszténységet, hanem a német embereket is elárulta. A Németországot eddig vezető »keresztény« pártok nem voltak képesek igazi válaszokat adni a valóságos kérdésekre. A CDU-CSU már jó ideje nem tudta sikerrel kezelni az ország gazdasági és társadalmi problémáit. A választók erős üzenetet küldtek nekik: árulóknak nincs bocsánat!

A hivatalos eredményére még várni kell, azonban nagy meglepetésekre már nem lehet számítani: a német választásokat az SPD (25,7 %) nyerte, a CDU-CSU (24,1 %) szövetség egy hajszállal lemaradva a második helyen végzett.

Ezzel a német kereszténydemokrata pártok történetük legrosszabb választási eredményét érték el.

Összességében annyi történt, hogy a hosszú ideje haldokló szocialisták öt százalékot erősödtek, a konzervatív pedig pártok kilenc százalékot veszítettek. Az ellentétes irányú mozgással a nagy rendszerpártok támogatottsága azonos szintre gyengült, ami azt jelenti, hogy sem a SPD, sem a CDU-CSU nem kell már a németeknek. A két tábor között mára gyakorlatilag alig maradt valami különbség. Ezek rendszerpártok.

Hogy milyen kormánya lesz Németországnak, az a jövő zenéje.

Hamarosan elkezdődnek majd a tárgyalások, és a sok népszerűtlen párt összefogásából jön majd létre egy koalíciót. Ennyi. Csodás a nyugati értelemben vett liberális demokrácia.

Az egyetlen biztos pont, hogy a zöldek és a német szabaddemokraták a királycsináló pozícióból várják az ajánlatokat. Főként rajtuk múlik, hogy milyen kormány alakul majd Berlinben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dokker
2021. szeptember 29. 07:00
Nem baj, de lesz két transznemű objettum a Bundestagban. Az a lényeg..
olajfa1
2021. szeptember 28. 12:19
Az NDK-s komcsi Merkelistán mindent megtett ezért a rossz választási eredményért! A CDU-CSU mindent megtett a vesztésért! A német alkotmányvédelmi vezető menesztése. a Kölni Szilveszteri események NO ÉS EZEK ELSUNNYOGÁSA!!! "fizetődött" ki most! Elöbb utóbb mindenért fizetni kell!!!
Harangláb
2021. szeptember 28. 10:04
...és mégis Merkelről, mint nagy formátumú politikusról hablatyolnak... Bukott kancellár...nőcellár...
lendvaiildiko
2021. szeptember 28. 09:13
S most, hogy milliárdokért végig bohóckodták a választásokat, leül és csukott ajtójú szobákban az FDP és a zöldek eldöntik. Ki lesz a kancellár. Na ez ám a jogállam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!