Atyáskodás és a Nyugat zakatoló véleményúthengere

2021. szeptember 21. 18:18

A Nyugat mutatja az irányt a hazai haladó értelmiséginek; de vajon érdemes erre az útra lépni?

2021. szeptember 21. 18:18
null
Lesti Ágnes
Lesti Ágnes
Facebook

„Mint ahogy a magyar történelemben sokszor, újra a Nyugat mutatja az irányt a hazai haladó értelmiséginek; de vajon érdemes erre a morális fölénnyel kivilágított, káprázó útra lépni?

A nyugati sajtó – ma már nyugodtan kijelenthetjük – az Orbán-show legfőbb tribünje. Naponta üzennek a londoni, müncheni fotelből, hogy #azorbánrossz, szép kis lincshangulatot teremtve, önelégülten hátradőlve, hogy ez a nap is elment, hát a magyar miniszterelnök maga a Démon. 

Egy ideje figyelem a nyugati sajtó Magyarország körüli szimatolását, napi szinten a fősodor médiában illatozik Budapest és politikai elitje, de a magyar társadalmat sem kímélik. Tavasszal például az osztrák balos Falter egyenesen toxikus magyar társadalomról beszélt a főcímben.

Elképesztő csúsztatások, ismerethiány és félrefordítások jellemzik a cikket, csakúgy mint a Magyarországot emlegető nyugati sajtóáradat napi termékeit, hogy nem csuklik folyton ez az ország! Szemükben a pedofiltörvény ma már csak simán LMBTQ-törvény, a Pride Orbán-ellenes tüntetés, a foci-Eb Orbán-csinovnyikok szórakozása, a szivárvány tilos, a magyar társadalom homogén, sötét és élhetetlen, EU-pénzekért kuncsorgó, apróért lehajoló és sorban álló.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gentry69
2021. szeptember 22. 10:20
Ennek az ún. "baloldali" és/vagy ún. "liberális" ún. "értelmiség"-nek soha nem volt egy saját gondolata sem. Akárhányszor volt komcsi kormány, mindig összezártak mögötte egy kis apróért. Így született meg pl. az "igazság beszéd" legenda. Ha megszorítások jöttek akkor az volt a narratíva, hogy "ezt mondta az EU, ezt mondta az IMF, nincs más választás elvtársak", és ha valaki mást mondott akkor a "haladó" "értelmiség" tevékenysége kimerült a mocskolódásban, gyűlölködésben, uszításban, karaktergyilkosságban és az ellehetetlenítésben. Most is az elmebeteg nyugati Marxisták bornírt baromságait másolják/beillesztik, mint a robotok. Korrupt, kollaboráns, komprádor senkik.
simonvitéz
2021. szeptember 22. 08:38
Lesti Árpád politikai elemző hova tűnt?
annamanna
2021. szeptember 22. 03:24
"milyen lesz az új világ, amit itt teremtünk magunknak." Te mit teremtesz magadnak, te szerencsétlen? A te narratívád olyan hazugság, hogy a fal adja a másikat. Új világ? Te teremted? Te vagy az Isten, te szellemi hulla?
Solaris
2021. szeptember 21. 23:40
Nagyon rendben van ez a cikk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!