Szerethető-e a Dodzsemszentistván és a Nemváltó Turul?

2021. augusztus 20. 21:17

Csütörtökön a teljes magyar közösségi médiában végigfutott pár fotó a magenturulról.

2021. augusztus 20. 21:17
null
Gulyás Balázs
Magyar Hang

„Csütörtökön a teljes magyar közösségi médiában végigfutott pár fotó a magenturulról, rózsaszínbe öltöztetett totemállatunkról. Mint aztán délutánra kiderült, a 4,5 méter magas szobron a magenta árnyalat csupán a fedőfólia színe, a szervezők elkövették azt a hibát, hogy egyrészt nem borították valamiféle lepellel a már tegnap kivonszolt magenturult a spoilerezés elkerülése érdekében, másrészt amikor csütörtök reggel az első hibából következően mindenki erről beszélt, nem előzték meg a PR-katasztrófát, későn reagáltak, túl későn közölték, hogy a pink szín csupán a sérülések megakadályozására hivatott fedőtollazata az ezzel együtt is ízléstelen madárnak. Az ezüst gigaturul megálmodója minden bizonnyal látta az Egyiptom istenei című hollywoodi alkotást, melyben Thot isten pontosan ilyen páncélban tolja.

Ilyen előzmények után bevallom, én is katasztrófaturistáskodni ültem le az augusztus 20-i Andrássy úti felvonulás közvetítése elé, ám (kis) részben kellemesen csalódtam. A felvonulás nem volt annyira borzalmas, mint amilyenre az előjelekből táltosi béljóslással következtetni lehetett, ami már maga nagy szó egy NER-produkciónál. Sőt, nyomokban még ízlést is tartalmazott, ami pedig igazán Kárpát-medencére szóló hír, miközben a kormány szellemi hátországát Leslie Mandoki, Nagy Feró és Fásy Ádám képezik.

Az ezüst csodaszarvasnak kerekei voltak, így tulajdonképpen egy szittya trójai faló epigonként is értelmezhető lett volna, ha a kerekeken guruló izé nem úgy lett volna megszerkesztve, hogy inkább egy középkori kínzóeszközben hason vergődő szánnivaló vadállat képét nyújtsa. A vizuális hatása az volt, mintha Hunor és Magor mégis elkapták volna a csodaszarvast, és azt hason vonszolva kínoznák, amiért Meotisz mocsaraiba csalva szívatta meg őket.”

Fotó: Facebook 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2021. augusztus 26. 12:34
Ki ez az erkölcsi és esztétikai önjelölt óriás? Mi genetikusan alattvalók persze megszokhattuk már a mucsaizást mindenféle hasonszőrű önmagát két lábon járó, a világ minden tudásával bíró szürkeállománynak képzelő, egymást validáló, csak saját szubkultúrájukban magasztalt, valójában kétes felkészültségű gondolkodóktól. Aki egy, az utca emberének, a tömegeknek szóló karneváli jellegű felvonulásban magas művészetet keres, annak a készülékével, a fejében van nagy baj. Ha meg ezt tudja, és mégis egy ilyen ordenáré cikket ír róla, akkor erkölcsileg van nagyon mélyen. Na jó, mi mást, jobbat nem várhatunk a G-napnál leragadt firkászoktól.
Budai Katalin
2021. augusztus 22. 20:49
Te Gulyás Balázs! A pride- ról miért nem tudósítasz hasonló hangnemben? Ott mindennel meg voltál elégedve?
Vakfolt
2021. augusztus 22. 18:55
Nagyon mókás vagy, mondd, az időkerék amit a fajtád feltolt, hogy pörög? Megállt vagy tizenöt éve? Azóta valami? Semmi? Na akkor nyasgem. Időkerék, baszd meg.
Magyarok Pásztora
2021. augusztus 22. 14:39
Hát ez meg melyik idegen ügynök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!