Ősztől már 14 emeletes vonat segíti az elővárosi közlekedést

2021. augusztus 31. 15:37

A jövő év végéig összesen 40 emeletes motorvonat állhat forgalomba.

2021. augusztus 31. 15:37
null
Szentkirályi Alexandra
Facebook

„Ősztől már 14 emeletes vonat segíti az elővárosi közlekedést!

A MÁV-csoport körülbelül 140 millió utast szállít el egy évben. Mindez azt mutatja, hogy a magas színvonalú közösségi közlekedés iránti igény nagy, amely a szolgáltatás fejlesztésével – legyen szó az állomások megújításáról, új szerelvények forgalomba állításáról vagy a vágányrendszer megújításáról – tovább fokozható.

Már több mint egy éve közlekednek hazánkban a MÁV KISS emeletes motorvonatjai, amelyek nagyon népszerűek a váci és a ceglédi elővárosi vonalakon. Újabb négy állt forgalomba az agglomerációban, így észak felé tíz, az Alföld kapuja felé négy szerelvénnyel találkozhatnak az utasok.

A nyári főszezonban az emeletes vonatok közül három: a Jégmadár, a Napfürdő és a Panoráma a Dunakanyar és Szolnok felől szállította közvetlen összeköttetéssel nyaralók tízezreit hétvégenként a Balatonhoz. Várhatóan a jövő nyáron ismét visszatérnek a Magyar Tengerhez, hazánk legnépszerűbb turisztikai célpontjához.

A 600 ülőhelyet biztosító szerelvények korszerű utastájékoztató rendszerrel vannak ellátva, wifivel, klímával és hálózati csatlakozókkal felszereltek. A KISS-ek multifunkciós tereiben a babakocsik, a kerékpárok és a mozgássérültek is kényelmesen elférnek.

A jövő év végéig összesen 40 emeletes motorvonat állhat forgalomba, a modern járművek nagyban hozzájárulhatnak a fővárosi agglomerációs közlekedés minőségi változásához.”

Fotók: MÁV

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2021. szeptember 01. 11:06
50 évvel ezelőtt Varsóban már utaztam emeletes vonaton, igaz, csak tévedésből szálltam fel rá.
Vanília
2021. szeptember 01. 09:58
ki hány másodperc után jött rá, hogy nem 14 emeletes?
bagira
2021. szeptember 01. 06:01
Kecskemét-Szolnok-Cegléd városoktól délre az élet megállt , nem csoda hisz hazug jobbik-mihazánk-dk kommunisták fészke . Jákob elvtárs e vidéket sűrűn látogatja , Torockai-Dúró hazafiak néha a kormányra egyet köpnek , szavazatokat a dk-nak gyűjtik.
VeTraTa
2021. augusztus 31. 22:53
Ez mind szép és jó, az elővárosban külön örülnek, hogy az ócskavas-szökevény fecskék kezdenek egyre jobban háttérbe szorulni, de sajnos még messze van az, hogy Magyarországon minőségi vasúti szolgáltatásról beszélhessünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!