Orbán megint a magyar nép pénzével duhajkodik

2021. augusztus 04. 12:57

Magyarország végleg elbukta a 77 milliárd forintos támogatást.

2021. augusztus 04. 12:57
Gábor György
Gábor György
Facebook

„A norvégok bejelentették, hogy nincs tovább: Magyarország végleg elbukta a 77 milliárd forintos támogatást. 77 milliárd. Magyarországnak. Most már másnak. Két dolog válik kristálytisztán érzékelhetővé. Egyrészt a diktatúra anatómiája: Orbán egymaga hoz egy döntést, a mamelukok megszavazzák, térden csúszva, lihegve teljesítik azt (épp, mint a »pedofiltörvény« esetén), aztán sem idehaza, sem külföldön ne ugasson bele senki se a történtekbe (épp, mint a »pedofiltörvény« esetén), mindenkinek kuss, mindenkinek pofa be, s aki mégis fel meri emelni a szavát, az veszélyes ellenség, ócska gazember, Soros-ügynök, aki nem adja meg a tiszteletet az önmagát a magyar nép helyébe imagináló Orbán Viktor nevű haramiavezérnek.

Miután tehát egyedül és kizárólagosan Orbán dönt itt mindenben, apellátának helye nincs, a rendszert már Arisztotelész óta hagyományosan úgy hívják, hogy diktatúra. Nem kell ehhez fekete Pobeda, amely beviszi a kuncsaftot az Andrássy út 60-ba, nincs is erre már kapacitás, ráadásul a vallatás közben is lehet hazudni, félrebeszélni vagy megtagadni az együttműködést. A Pegasus ezerszer tökéletesebb: magad mondod el önként és mit sem sejtve mindazt, amire amott kíváncsiak. A Norvég Alap nem példa nélküli a történelemben, párhuzamok szép számmal akadnak: elvégre a második világháborút követően Sztálin is megparancsolhatta a szovjet érdekszférába tartozó országoknak, hogy utasítsák el a Marshall-tervet. A parancsot az akkori (a mindenkori) mamelukok teljesítették, a döntés mai napig kiható következményeit jól ismerjük.  

Másrészt legyünk tisztában azzal, s bátran mondjuk ki, hogy Orbán – mint minden más esetben – a magyar nép pénzével duhajkodik. A NER teremtette magyar dzsentri-világ sokkalta undorítóbb, megvetendőbb és pocsékabb, mint a Móricz-regények, mondjuk az Úri muri hasonló közege. Ez a legsötétebb »ha mindjárt az ingemért is« mentalitás, a »dögöljön meg a szomszéd tehene« ugyancsak móriczi barbár ősprimitivitása. A magyar diktátor számára föl sem merül a pénz elosztását ellenőrző független testület felállítása, elvégre magából indul ki. Így aztán ha nem az egész országot kifosztó és azt önmaguk között leosztó maffiózók ellenőrzik a pénz útját, akkor inkább legyen szegényebb Magyarország 77 milliárd forinttal. Elvégre ez a 77 milliárd amúgy sem Mészáros Lőrincnél (született Orbán Viktor), nem Tiborcz Istvánnál (született Orbán Viktor), nem Ráhelnél (apja és anyja neve Orbán Viktor), s nem is a kitartott sajtósainál és felekezeteinél landol, akkor meg hát minek is: dűljön össze ez a vendégfogadó! És ami különösen okádni való és árulkodó az egész történetben: a 77 milliárdból mindössze 4 milliárdot nem Orbán ellenőrzött volna, a többit ő, ám már ez is elég volt neki ahhoz, hogy a teljes 77 milliárdra nemet mondjon. Lehet rangsorolni: inkább diktátor és csak utána hazaáruló, avagy épp fordítva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2021. augusztus 05. 09:51
Nemzetközi választott bíróság elé kell vinni a norvég kormányt: A "norvég alap" 77 milliárdját magyar-norvég konszenzusos megállapodás szerint kell elosztani Magyarországon! A magyar kormány hét/hét (!) civil szervezetet ajánlott, de a norvégok kizárólag az Ökotársat akarták. Mindenki eldöntheti, hol az igazság.
kitiltott
2021. augusztus 05. 04:08
Nagy lesz a libernyavogás.. Egy soros pénzcsap elzárva új trúkköt kell kitalálni.
sorivo4
2021. augusztus 05. 00:30
Nem bukott el semmit, mert azt soha nem is neki szánták, hanem ellene.
héttörpe
2021. augusztus 04. 23:52
Tehát a norvégok fizetnek az eus országoknak bizonyos összeget az eus vívmányok, előnyök igénybe vételéért. Ez rendben is van, de az hogy meg akarják mondani melyik dzsender ratyi bagázsra költsünk a pénzből, az azért durva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!