Olimpikonok mondtak nemet a túlszexualizált világra

2021. augusztus 01. 11:32

Az idők során az lett az abnormális, ha valaki szeretné eltakarni a testét.

2021. augusztus 01. 11:32
null
Harmati Dóra
777blog

„Közismert, hogy a női strandkézilabda-mérkőzéseket a legtöbben nem a játék, hanem a bikiniszerű dresszkód miatt nézik. Míg a játékosok életüket és vérüket adják a pályán, addig ki tudja, hány millió ember azzal van elfoglalva, kinek a formái mutatnak jobban a bikinialsóban, ezekről mémek, videók is készülnek Erre a megalázó helyzetre mondtak nemet a norvég csapat tagjai.

Az elmúlt napokban a norvég női strandkézilabda-válogatott azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a pénzbüntetést is kockáztatva megszegték a kötelező dresszkódot, és bikinialsó helyett rövid sortban álltak pályára. A büntetést meg is kapták érte, összesen 1500 euróra (több mint félmillió forintra) büntette őket az Európai Kézilabda Szövetség.

Egyre gondoltak a német női tornászcsapattal, akik a teljes testüket takaró dresszben mutatták be gyakorlataikat, amit eddig csak vallási meggyőződésből tettek atléták.

De miért is érdekel ez minket? Nem csak egyszerű hisztiről, mondvacsinált problémáról van szó, amire oda sem kéne figyelni? Úgy gondolom, hogy amit a női sportolók kezdeményeztek most az Olimpián, egy rendkívül előremutató cselekedet. A sportolóknak elegük lett abból, hogy a teljesítményük helyett a lábukat és a feneküket nézi mindenki, ami végtelenül megalázó.

Túlszexualizált világunkban egyre kevesebb textil takarja az ember testét. Csak meg kell néznünk a fürdőruha-trendeket. Az idők során az lett az abnormális, ha valaki szeretné eltakarni a testét. Mert kellemetlen számára, érzi, hogy nem tud uralkodni afelett, hogy ki nézi meg a testének azokat a részleteit, amelyeket normális esetben, az utcán járva anyag takar.”

(Fotó: A kanadai Heather Bansley /j/, valamint az amerikai Kelly Claes /b/ és Sarah Sponcil /k/ a 2020-as tokiói nyári olimpia női strandröplabda-bajnokságának nyolcaddöntőjében játszott Kanada-Egyesült Államok mérkőzésen a Siokadze Parkban 2021. augusztus 1-jén.MTI/AP/Felipe Dana)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. augusztus 02. 08:34
Közismert? WTF!?
Highlander07
2021. augusztus 01. 20:39
Azért ez egy vicc... most a nőknek joguk van eltakarni a testüket? Bár nyugaton lassan már kalifátus lesz. Tehát a kényszert úgy akarják eladni, mint jogot??? Ezek normálisak??? Vagy most az lesz a módi, hogy a kretén liberálfasiszták majd minden olyan kényszert, ami ellen régen a szüfrazsettek küzdöttek és szenvedtek, jogként adják majd el? Ezek értelmileg fogyatékosok, vagy mi???
Box Hill
2021. augusztus 01. 19:43
"Az idők során az lett az abnormális, ha valaki szeretné eltakarni a testét." Apád szerint biztosan.
Zsaturnuzs
2021. augusztus 01. 19:33
"A sportolóknak elegük lett abból, hogy a teljesítményük helyett a lábukat és a feneküket nézi mindenki, ami végtelenül megalázó." És a mellüket... meg az arcukat... és a combjukat... közeli képeken az ajkukat... és a szemeiket... ej, a lányok fürtjei... a muszlimok jól tudják, hogy BÁRMIRE GERJEDHET A FÉRFI, minél többet takarnak el, annál kisebb, ártatlannak tűnő kis részletek is fellobbantják a vágyat. A folyamat végállomása a burka: sűrű rács a szemek előtt, nehogy kivillanjon a tekintet, minden mást átlátszatlan szövet borít. Az már csak apróság, hogy sportot SENKI nem az erotikus részletekért néz. Két kivétel: túlfűtött kamaszok, agyrokkant feministák. No és a NŐK IS MEGNÉZIK A FÉRFIAK TESTRÉSZEIT :). Ilyen a világ, a felnőttek tudják ezt, és csak azon érdemes felháborodni, ha valaki durván túllépi az adott kultúrában megszokott határokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!