Ha jól számolom, ma 17 nő szerzett érmet Magyarországnak

2021. augusztus 07. 15:12

Úgy hallanék ilyenkor valamit a női princípiumról.

2021. augusztus 07. 15:12
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Köztudomásúan nem vagyok feminista élharcos, ami nem azt jelenti, hogy bármilyen jogot elvitatnék, csak rengeteg minden idegesít, amit a feminizmus ki tudja már hanyadik hulláma sodor magával. Ebbe azonban nem megyek bele. Viszont, ha jól számolom, ma 17 nő szerzett érmet Magyarországnak. Úgy hallanék ilyenkor valamit a női princípiumról.”

Fotó: Hont András, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ready2
2021. augusztus 08. 10:34
Erdekes, hogy ha vmi teljesitmenyt tesznek le az asztalra, akkor mar egybol nem egyeni teljesitmenyrol van szo, hanem vhogy a noket ugy egeszeben kell dicserni. Miert? Illetve, ha valami ocsmany dolgot tesz egy no, akkor ott miert nem? (Amugy nyilvan ott se kell, de a kettos merce egbekialto) Jo lenne megtanulnia a baloldalnak, hogy egyenkent tekintsen a nokre is es a kulonfele kisebbsegek tagjaira is, nem mint valami csoportra. Ja, hogy ugy nem lehetne identitasokat gyartani es azok alapjan kijatszani oket a fobunosnek kikialtott feher hetero ffiakkal szemben? Na tobbek kozott ezert ocsmany es aljas a ballib progressziv oldal.
kalhana
2021. augusztus 07. 22:43
Nagyjából egyetértek. De a női princípium azért mégsem az, hogy a nők átvegyék a férfiak szerepét, még ha csak a játékban is. A női princípiumot nem igazán az amazonok testesítik meg. Vagy a "sztrírádzsja", ahogy Indiában nevezték vala.
kukasmacska
2021. augusztus 07. 21:34
A riói olimpia után olvastam valahol olyasmit, hogy "A 8 aranyból hetet a nők nyertek, milyen is lenne az éremtáblázat, ha mindegyik a konyhában maradt volna?" Rióban a teljes kollekció úgy nézett ki, hogy 8/3/4 vagyis 15 érem, ebből 1/2/2 volt férfiak által szerzett medál, vagyis taroltak a hölgyek. Most 6/7/6 éremmel zárunk, a mostani női érmek száma 1/1/3 (nem akarom elkiabálni a férfi vízilabdások remélhető bronzérmét, így nem is számoltam bele) Napnál is világosabb, hogy a kormány diktatúrája itt is lassan totálissá vált, újra a háttérbe (a mosogató- és mosógép mellé) szorultak a nők, ahol a gonosz O.V. szerint a helyük van. :-)
Volo
2021. augusztus 07. 20:53
Azt tudtad, hogy az aranyérmes nők közül kettőnek gyermeke is van, így kiteljesedett a női princípiumuk? Sőt az egyik azt merte mondani, hogy ez a második legnagyobb öröme a gyermeke után, mert az az első?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!