A marxizmus-genderizmus bebizonyította, hogy a szex kártékony árucikk

2021. augusztus 10. 14:02

Eltörlik 68-at, de baloldalról.

2021. augusztus 10. 14:02
null
Farkas Attila Márton
Facebook

„A marxizmus-genderizmus bebizonyította, hogy a szex kártékony árucikk, mely megmérgezi az emberi kapcsolatokat, és áthatja a kapitalizmus mindennapjait. A patriarchátus eltűnésével a szex is eltűnik, mint a dohányzás és az alkoholizmus.

»Hogyan alakítja át a szexet a profitszerzés igénye? Hogyan válik piaccá, termékké és szolgáltatássá? Hogyan válik a (női) test áruvá – mások anyagi hasznának forrásává? A Replika folyóiratban megjelent elemzések annak jártak utána, milyen a szex a kapitalizmusban – és hogy miért vált ilyenné.«”

Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bátya62
2021. augusztus 10. 22:16
69 azért maradjon már meg!
abcdef
2021. augusztus 10. 20:41
A szerző, Bozsik Laura, mércés, bölcsész, a Corvinuszos Társadalomelméleti Kollégium tagja. Valami kurvára bűzlik a Corvinuson, ha ilyen végtermékeket bocsát ki.
mokány
2021. augusztus 10. 19:37
A diktatúrák tipikus szokása : Kitalált elvárások szigorú betartatása .
annamanna
2021. augusztus 10. 19:15
Mindenféle ideológiai körítéstől függetlenül is nyilvánvaló, hogy a szexualitás szerepe a mai világban érezhetően visszaszorult (azért is nyílt ekkora terepe a buzernyákoknak és egyéb fajtalanoknak). A szexualitás az emberiség történelmében összességében visszaszoruló tendenciát mutat, és ez végül is érthető. A régi korok emberei állítólag sokkal többet szexeltek, és ha ez igaz, annak nagyon egyszerű az oka - nemigen volt túl sok lehetőség a szorongás és unalom leküzdésére, az örömszerzésre, a szex viszont meglehetősen könnyen elérhetőnek bizonyult. A civilizáció fejlődésével, ahogyan szaporodott azoknak az eszközöknek a száma, amivel az ember elérheti a boldogság állapotát (mondjuk úgy, a "flow"-t), annál több a választási lehetősége, és mostanra látható, hogy egyre többen választanak más módszereket. Ez leginkább a virtuális világ, az internet elterjedése óta vált nyilvánvalóvá. Egy aspektusa ennek a jelenségnek Zimbardo: Nincs kapcsolat c. könyvében van körbejárva. De nagyon ősi, szimbolikus története ennek a Kőműves Kelemen ballada is, amiben a munka sikere érdekében fel kell áldozni a szerelmet, és a kőművesek megteszik. Ez azért egy általánosságban vett trend, nagyon sok esetben szintén az van/volt, hogy a munkában, teljesítményben elért siker érdekében fel kell áldozni a szerelmi kapcsolatot, és a világ úgy alakult, hogy ezt önként vagy kényszerűen nagyon sokan meg is tették (lásd Kopasz Bálint önvallomását az olimpiai aranyéremről). A vallás nagyon szigorú szexuáletikája is pont azt tette lehetővé, hogy az emberek más módszereket keressenek (leginkább a teljesítményt, a munkában elért sikert). "mint a dohányzás és az alkoholizmus." És egyébként igen, a dohányzás és alkoholizmus is visszaszorulóban van, talán a drogozás még nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!