Nem kérdés: klímavészhelyzet van

2021. július 09. 12:03

Végre egy kis lélegzetvételhez jutottunk a mai hidegfronttal.

2021. július 09. 12:03
Szél Bernadett
Facebook

„Végre egy kis lélegzetvételhez jutottunk a mai hideg fronttal. Ilyenkor döbbenünk rá csak igazán, hogy milyen messze vagyunk a normális állapottól.

Ami ma még szélsőséges időjárásnak számít, az maholnap egy átlagos nyári nap lesz. Magyarországon már egy hónapja tikkasztó meleg van, nappal 38, éjjel 28 fok, a növényzet július elejére augusztus végi állapotban van, sínylődik az egész élővilág. 2021 júniusa a legszárazabb és a harmadik legmelegebb június volt 1901 óta. És nemcsak itthon dőlnek meg a hőrekordok: Kanadát és Lappföldet is brutális hőhullám fojtogatja. Kanada csendes-óceáni partvidékén a hőség 500 embert ölt meg, egymilliárdnál több állatot pusztított el, és a kutatókat is megdöbbentő intenzitású tűzviharokat idézett elő. 27 vezető kutató figyelmeztet most közös tanulmányában, hogy a tudomány súlyosan alulbecsülte a klímaváltozás hőhullámokat felerősítő hatását.

Nem kérdés: klímavészhelyzet van, és ha nem teszünk semmit, egész egyszerűen élhetetlenné válik számunkra a bolygó. Belátható időn belül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2021. július 10. 09:21
Jehova tanúi ezt sokkal profibban csinálták/csinálják.
szodabár
2021. július 10. 08:32
Éljenek a toklászos virág nélküli méhlegelők, a plázs és a lebetonozott virágágyás. Ja, egyébként nincs klímavészhelyzet. A Greenpeace vezér is megmondta, miután kirúgták, hogy kamu az egész. https://figyelo.hu/hirek/kitalalt-a-volt-greenpeace-vezer-a-klimavaltozas-egy-nagy-atveres-24928/
Mandolini
2021. július 10. 08:09
te Isten barma! Valóban vészhelyzet van, de karigeri miatt a dugóban veszteglő autósoknak. Ezt tudjátok, meg max. a neveteket leírni. Remélem eltakarítanak benneteket 2022-ben!!
bagira
2021. július 10. 02:39
Ötvenes években is volt nagy aszály népvándoroltatás se volt . Brüsszeli okos kommunisták Euba szállítják a szennyező pusztító kártékony tömeget európai emberektől még a levegőt helyet élelmet elvegyék .Európából gázkamrát csináltak haszonszerzés céljából . Azóta van ez az áldatlan állapot mióta sorossal lepaktáltak , sőt a vírus is megkerülő úton Ámerikából fújta szél indult ki . Ázsiában Afrikában túlnépesedés , okos kommunisták nem mennek oda népesség szabályozni nincs mit hasznot kirabolni , inkább oda szarnak ahol begyökereztek maguk alá . Európai dolgos népet erkölcsileg fizikailag megrontják tönkre teszik , aranyat tojó tyúkot levágják mint a múltban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!