Meg kell védenünk a gyerekeinket

2021. július 25. 11:34

A gyermekekre az eddig ismerteken kívül egészen új veszélyek leselkednek, többek között ilyen az agresszív szexuális propaganda.

2021. július 25. 11:34
null
Fodor-Horváth Zsófia
Origo.hu/888

„A nemi identitás kialakulása egy összetett és hosszú folyamat, de már óvodás korban egy fontos igazodási pont a gyerekek számára, hogy meg tudják mondani: fiú vagyok-e vagy lány. Merjünk csak lekislányozni egy ovis kisfiút vagy fordítva: olyan zsigeri felháborodással találhatjuk szembe magunkat, hogy belepirulunk – és ez így normális.

Amikor valakinél gender diszfóriát diagnosztizálnak, azt az állapotot, amikor össze nem illés van a személy megtapasztalt neme és a biológiai neme között, több, hónapok óta fennálló kritériumnak kell megfelelni. Ilyen például az erős vágy arra, hogy a másik nemhez tartozzon, az erős preferencia olyan játékok vagy tevékenységek iránt, amelyek tipikusan a másik nemre jellemzőek, fiúknál a lányos ruhákba öltözés.

A baj az ezekkel a kritériumokkal, hogy azoknál a gyerekeknél is bármikor megjelenhetnek, akik teljesen jól érzik magukat a bőrükben, nem akarnak nemet váltani, de éppen valamilyen külső ingerek hatására, esetleg a pszichoszexuális fejlődésük szenzitív szakaszában járva így tudják kifejezni belső kis konfliktusaikat, igényüket a figyelemre vagy szimpla érdeklődésüket a nemi jellegzetességek iránt.

Vajon mi történne akkor, ha a felvilágosult, progresszív szülő, ismerve a gender diszfória tüneteit rögtön elkezdené »támogatni« gyermekét másságának megélésében? Zavarkeltés ott, ahol az előtt nem volt zavar. Befolyásolása egy szenzitív folyamatnak, ami akár súlyos, hosszú távú következményekkel járhat. Lehetőségei vannak az ilyen szülőknek: egyre több az érzékenyítő mesekönyv, de a civil szervezetek is bármikor készségesen segítenek, a szivárvány-közösség pedig egyre csak gyarapszik.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2021. július 26. 00:09
Pride fóbia Tegnap nagy volt a meleg a fővárosban. Szivárványos zászlókkal vonultak a beteg emberek. Hangosbemondókkal hirdették, hogy rossz az emésztésük, egyik fülükre nem hallanak, fél lábuk béna, a színeket nem látják, nem működik a veséjük, és már évek óta nem áll fel. Mindezt politikai háttérrel, lobogókkal, hangosbeszélőkkel, szelfiző híres emberekkel. Sose értettem, a biológiai hiányosságokra miért kell büszkének lenni. Az egyik távoli rokonunknak nem működik jól a bélrendszere, és ezt látványosan teszi, de az öreg erre egy cseppet sem büszke, nem vonul fel, ellenben sűrűn szellőztet. De hát nem is bántja senki a Dezső bácsit, ám, ha az orrunk alá eregetné, kötelezne minket, hogy szagolgassuk, és címkékkel látna el bennünket, ha megjegyeznénk, hogy vonuljon félre, és ne az orrunk alá eregesse, azt hiszem, nem szeretnénk. A nemi zavar egy biológiai hiányosság. A nemi szervek az utód létrehozására alakultak ki – ha akarom Isten teremtette, ha akarom az evolúció -, és ha ott zavar van, az rendellenesség, amit nem ünnepelni kell, hanem gyógyítani, s ha nem lehet, tapintattal félrenézni. A társadalomtól ez várható el. https://888.hu/piszkostizenketto/pride-fobia-4326477
Csubszi
2021. július 25. 21:51
Aktivistáknak nincs keresnivalója az iskolákban, óvodákban! Milyen alapon és jogon engednénk be őket? A tanárok dolga az oktatás!
Amon-Li-Sa
2021. július 25. 19:26
Nyolcéves koromban kisírtam a két szememet. Fiú akartam lenni! Bármi áron, akármilyen módon, de én is fiú akartam lenni! Az egyik unokabátyám akkor volt 18 éves, 190cm. 90 kg. tiszta izom és érettségire kapott egy motort, aminek én a közelébe se mehettem. Magyarázhatott nekem a rokonság, hogy így a lányok meg úgy a lányok. Én tudtam, hogy soha sem leszek olyan, mint ő, a bálvány. Ha nekem akkor valaki azt mondja, hogy lehetséges, csak néhány bogyó... , meg egy operáció... nem fog fájni..elalszol, mire felébredsz fiú vagy...
..--..
2021. július 25. 14:46
-zsoltkom- "Meg kell védenünk a gyerekeinket" Erre ott van Isten, Jézus... állítólag. Náluk jobban nem véd semmi és senki. Akkor meg? Egyébként pedig... "Minden jót kívánt Orbán Viktor a kilakoltatás előtt álló, kilencgyerekes családnak" https://bit.ly/3rAFBEk "Kiskorú lányokról közöltek erotikus képeket a kormányközeli lapok" https://bit.ly/3BHMKr4 „Mennyi pénzt ér meg egy hatéves nagybeteg kislány élete? (...) Még a szakemberek is nagyon fájdalmasnak tartják annak a 6 éves kétegyházai kislánynak az esetét, aki ritka izomsorvadásos betegségben szenved, de nem kaphat állami támogatást egy reményt keltő, de nagyon drága gyógyszerre.” ( 2019.01.31) https://bit.ly/3zvnQZC
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!